Home Page › Wereld › Amerika ›
Gehaktballetjes in barbecuesaus
Heerlijke, zachte gehaktballetjes in een barbecuesaus.
Dit recept is van The Pioneer Woman, niet te ingewikkeld en erg lekker. Wij hebben de hoeveelheid saus verdubbeld. Ook hebben we de suiker in het recept vervangen door mangochutney (een tip van iemand als reactie op haar recept). De balletje zijn heerlijk zacht, omdat ze stoven in de saus.
Probeer ook eens sticky drumsticks, gehaktballetjes in satésaus of deze gehaktballentajine met kruidige citroensaus.
- Moeilijkheid
- Gemiddeld
- Bereidingstijd
- > 60 min.
- Aantal
- 3 personen
Ingrediënten
- 300 gram gemengd gehakt
- 35 gram havermout
- 120 ml halfvolle melk
- 1 ui
- 1/2 theelepel zout
- naar smaak zwarte peper
- 60 ml zonnebloemolie
- 4 eetlepels bloem
Voor de saus
- 240 ml ketchup
- 2 eetlepels mangochutney
- 3 eetlepels azijn
- 2 eetlepels worcestershire- saus
- aantal druppels tabasco
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de ui en hak in kleine stukjes. Neem 1,5 eetlepel van de gehakte ui voor het gehaktmengsel, de rest voeg je straks toe aan de saus.
-
Meng 1,5 eetlepel ui met het gehakt, de havermout, de melk, het zout en de peper. Kneed het mengsel door elkaar. Neem een bakblik en begin met het draaien van de balletjes. Ik had genoeg voor 20 balletjes met dit recept. Leg de balletjes op het bakblik en zet het blik 5 minuten in de vriezer.
-
Meng ondertussen de ingrediënten voor de saus door elkaar heen (plus de rest van de gehakte ui).
-
Stop de bloem in een kom. Haal de gehaktballen uit de vriezer en rol ze meteen door de bloem heen.
-
Verhit de olie in een flinke bakpan. Bak de gehaktballen in twee delen rondom bruin (een 2 – 3 minuten). Het is niet de bedoeling dat ze gaar zijn, maar dat ze een bruin korstje krijgen. Leg de balletjes in een ovenschaal.
-
Giet de barbecuesaus over de balletjes heen.
-
Zet de schaal in de oven en bak de gehaktballetjes voor 45 minuten. Haal uit de oven en serveer bijvoorbeeld met broccoli en rijst (of aardappelpuree).
Er zijn nog geen reacties.