Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Boerenaardappelsalade
Een lekkere gevulde salade met aardappel, tomaat, bleekselderij, paprika, bosuitjes, augurken en ei.
Dit is een grove vorm van huzarensalade. Heerlijk als lunch of als bijgerecht.
Probeer ook eens huzarensalade, aardappelsalade met ham, augurk en appel of maaltijdsalade met krokante kip en aardappel.
Ingrediënten
- 750 gram vastkokende aardappels
- 1,5 stengel bleekselderij
- 1/2 rode paprika
- 1 tomaat
- 2 bosuitjes
- 4 kleine augurken
- 2 eieren
- 2 eetlepels versgehakte peterselie
- 2 eetlepels citroensap
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 theelepels mosterd
- Versgemalen zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Schil de aardappels. Snij ze in stukken en stop ze in een pan met water. Voeg wat zout toe en breng het water dan aan de kook. Laat 10 – 15 minuten koken of totdat je er makkelijk met een vork in kunt prikken. Giet de aardappels af en hou ze even onder de koude kraan. Zet apart.
-
Stop ondertussen de eieren in een pan met water en breng aan de kook. Laat 6 minuten koken en giet ze dan af. Hou ze onder de koud kraan en zet apart.
-
Ontzaad de tomaat. Snij in stukjes. Maak de bleekselderij schoon en snij in stukken. Snij de bosuitjes in ringen. Snij de paprika en augurken in stukjes.
-
Stop alle groenten en de peterselie bij elkaar in een serveerschaal. Pel de eieren en snij in stukjes, voeg toe aan het groentemengsel.
-
Voeg de afgekoelde aardappels toe en schep voorzichtig door elkaar. Besprenkel de salade met het citroensap. Roer de mayonaise en mosterd erdoorheen. Breng op smaak met versgemalen zout en peper.
-
Bewaar de salade minstens een half uur in de koelkast voordat je hem serveert, zodat de smaken kunnen intrekken.
Er zijn nog geen reacties.