Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Marokkaanse geroosterde groenteschotel
Pompoen, zoete aardappel en gedroogde pruimen in een Marokkaans ovengerecht met honing.
Dit is een heerlijke groenteschotel. De groenten worden zacht van binnen maar blijven krokant van buiten. Je kunt variëren met de groenten die je toevoegt. Ras el-hanout is een Marokkaans kruidenmengsel, vaak te verkrijgen in een betere supermarkt of in een toko. Probeer ook eens rundvleestajine met pruimen, gehaktballentajine met citroensaus of couscoussalade met geitenkaas.
Ingrediënten
- 2 rode uien
- 1 flespompoen
- 1 flinke zoete aardappel
- 200 gram gedroogde pruimen
- 3 tenen knoflook
- 1 winterpeen
- 1 eetlepel honing
- 1/2 rode peper
- 375 ml kippenbouillon
- 1,5 theelepel ras el hanout
- 50 ml olijfolie
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 200 C
-
Pel de uien en snij ze in vieren. Pel de knoflook en plet ze met een mes. Schil de wortel en snij in blokjes.
-
Giet 60 ml olijfolie in een ovenschaal (ongeveer de grootte van een lasagneschaal).
-
Schep de uien, knoflook en wortel in de ovenschaal en schep ze door de olijfolie. Zet de schaal in de oven en bak 15 minuten. Haal uit de oven (maar laat de oven aan).
-
Schil ondertussen de pompoen en snij in stukken. Schil de aardappel en snij in stukken. Snij de peper in kleine stukjes. Voeg ze toe aan de ovenschaal.
-
Schep de ras el-hanout door de groenten. Voeg peper en zout naar smaak toe.
-
Zet de schaal terug in de oven en bak nog eens 30 minuten. Haal de schaal uit de oven, maar laat de oven aan.
-
Halveer de pruimen. Schenk de bouillon bij de groenten en voeg de pruimen toe. Roer de honing erdoorheen. Roer alles goed om en bak nog eens 30 minuten.
8 Reacties
• Erik op 20 May 2011 ∞
• Lisa op 25 May 2011 ∞
• Victoria Casi op 31 October 2011 ∞
• Karen op 27 June 2012 ∞
• Lisa op 29 June 2012 ∞
• Manon op 10 December 2012 ∞
• Anneke op 12 February 2013 ∞
• esther op 4 March 2013 ∞