Marokkaanse geroosterde groenteschotel

Pompoen, zoete aardappel en gedroogde pruimen in een Marokkaans ovengerecht met honing.

Dit is een heerlijke groenteschotel. De groenten worden zacht van binnen maar blijven krokant van buiten. Je kunt variëren met de groenten die je toevoegt. Ras el-hanout is een Marokkaans kruidenmengsel, vaak te verkrijgen in een betere supermarkt of in een toko. Probeer ook eens rundvleestajine met pruimen, gehaktballentajine met citroensaus of couscoussalade met geitenkaas. DSC_0298

groente roosteren groente uit de oven groenteschotel marokkaanse groenten ras el hanout zoete aardappel
Marokkaanse geroosterde groenteschotel
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
4 personen

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 1 flespompoen
  • 1 flinke zoete aardappel
  • 200 gram gedroogde pruimen
  • 3 tenen knoflook
  • 1 winterpeen
  • 1 eetlepel honing
  • 1/2 rode peper
  • 375 ml kippenbouillon
  • 1,5 theelepel ras el hanout
  • 50 ml olijfolie

Bereidingswijze & foto's

Verwarm de oven voor op 200 C

  1. Pel de uien en snij ze in vieren. Pel de knoflook en plet ze met een mes. Schil de wortel en snij in blokjes. DSC_0322

  2. Giet 60 ml olijfolie in een ovenschaal (ongeveer de grootte van een lasagneschaal).

  3. Schep de uien, knoflook en wortel in de ovenschaal en schep ze door de olijfolie. Zet de schaal in de oven en bak 15 minuten. Haal uit de oven (maar laat de oven aan).

  4. Schil ondertussen de pompoen en snij in stukken. Schil de aardappel en snij in stukken. Snij de peper in kleine stukjes. Voeg ze toe aan de ovenschaal. DSC_0383

  5. Schep de ras el-hanout door de groenten. Voeg peper en zout naar smaak toe. DSC_0405 DSC_0407

  6. Zet de schaal terug in de oven en bak nog eens 30 minuten. Haal de schaal uit de oven, maar laat de oven aan.

  7. Halveer de pruimen. Schenk de bouillon bij de groenten en voeg de pruimen toe. Roer de honing erdoorheen. Roer alles goed om en bak nog eens 30 minuten.

DSC_0449

8 Reacties

  1. Ziet er lekker uit! Ik ga dit gerecht morgen uitproberen zal jullie laten weten of het gelukt is en of het lekker was.Maar ik heb er positieve verwachtingen bij.

    Erik op 20 May 2011

  2. Ha Erik, Was het gelukt? Veel groeten, Lisa

    Lisa op 25 May 2011

  3. Heerlijk gerecht! Ik heb het ooit bij onze overburen gegeten. Tajine noemen ze het geloof ik. Alleen gebruikte we toen brood om mee te happen. Een echte aanrader wat dat betreft.

    Victoria Casi op 31 October 2011

  4. ZOu je ook dadels kunnen gebruiken ipv pruimen?

    Karen op 27 June 2012

  5. @ Karen volgens mij moet dat ook wel kunnen. Heb het alleen nog nooit geprobeerd.

    Lisa op 29 June 2012

  6. Dit is een overheerlijk gerecht! Anders dan andere gerechten en met een lekkere zoete smaak.

    Manon op 10 December 2012

  7. Het was overheerlijk. Samen met een marokaanse rundvleesschotel gegeten. Met brood lijkt mij zeker ook lekker.

    Anneke op 12 February 2013

  8. heb dit afgelopen weekend voor mijn Marokkaanse schoonfamilie gemaakt samen met gegrilde kip en ze hebben er heerlijk van gesmuld ..ze bleven maar opscheppen ..zelfs het neefje die geen groente lust tot twee keer toe ..groetjes Esther

    esther op 4 March 2013

Reactie achterlaten