Tiramisu

Een heerlijke tiramisu met lange vingers, mascarpone en koffie.

Het eerste recept dat ik geprobeerd heb uit ‘Gregg’s favourite puddings’ van Gregg Wallace en ik ben nu al dol op het boek! Deze tiramisu is simpel en heerlijk. Wel had ik even wat problemen met de hoeveelheden. Boven het recept stond dat het voor 4 personen was, maar mijn glazen waren blijkbaar iets te groot, want ik kreeg er maar 3 gevuld. Misschien dus wel goed om even rekening mee te houden voordat je de glazen gaat vullen. De amarettikoekjes heb ik vervangen door lange vingers. Probeer ook eens zomerfruit met Barbados cream, panna cotta met vlierbloesem of tiramisu met limoncello.

cacaopoeder koffie tiramisu
Tiramisu
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
3 - 4 personen

Ingrediënten

  • 1 eigeel
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 gram mascarpone
  • 125 ml sterke zwarte koffie
  • 2 eetlepels brandewijn
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 15 lange vingers
  • Om te serveren cacaopoeder

Bereidingswijze & foto's

  1. Klop het eigeel met de suiker in een grote kom tot een glad mengsel. Voeg de vanille-extract en de mascarpone toe en klop tot een romig geheel. Tiramisu - 005 Tiramisu - 006 Tiramisu - 007

  2. Meng de koffie, de brandewijn en het cacaopoeder in een andere kom. Breek de lange vingers in stukken en voeg toe aan de kom. Roer door elkaar. Tiramisu - 011 Tiramisu - 015 Tiramisu - 018

  3. Verdeel de helft van het koekjesmengsel over 4 glazen. Verdeel de helft van het mascarponemengsel over het koekjesmengsel heen. Schep de rest van het koekjesmengsel weer op de mascarpone en sluit af met het mascarponemengsel. Tiramisu - 029 Tiramisu - 031

  4. Gebruik een zeef om wat cacaopoeder op de bovenkant te strooien. Zet in de koelkast en laat goed koud worden voordat je het serveert.

Tiramisu - 067

4 Reacties

  1. In plaats van lange vingers, gebruik ik speculoos koekjes. Is zeker de moeite waard om ook eens te proberen!

    Charlotte Verstraete op 10 June 2011

  2. Oh dat klinkt lekker voor in de wintermaanden. Gaan we zeker proberen, bedankt voor de tip!

    Lisa op 13 June 2011

  3. hoi Lisa, Ik heb laatst zelf tiramisu gemaakt. Aangezien ik geen rauwe eieren wilde gebruiken heb ik het anders opgelost. Ik heb voor de vulling(voor 12pers) 500 gram mascarpone en 250 ml verse geklopte slagroom gebruikt. Aan de slagroom heb ik een beetje suiker toegevoegd en klopfix. Daarna heb ik de mascarpone en de slagroom rustig bij elkaar gevoegd. met nog wat amarreto er doorheen… mmmm. Het was echt zalig. Voor de koekjes heb ik ook lange vingers gebruikt die ik door een amarreto/espresso mengsel had gehaald. Bovenop heb ik niet alleen cacao maar ook gehakte amandelen gestrooid. Ik dacht, je geeft mij altijd zulke leuke recepten en inspiratie ik stuur je ook eens een samengevoegd idee van mij. Groetjes Hiske

    Hiske op 16 November 2011

  4. Hoi Hiske, wat leuk! En fijn ook zonder rauw ei. Het klinkt heerlijk, dus die gaan we zeker binnenkort een keer proberen. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 17 November 2011

Reactie achterlaten