Home Page › Wereld › Italië ›
Tiramisu
Een heerlijke tiramisu met lange vingers, mascarpone en koffie.
Het eerste recept dat ik geprobeerd heb uit ‘Gregg’s favourite puddings’ van Gregg Wallace en ik ben nu al dol op het boek! Deze tiramisu is simpel en heerlijk. Wel had ik even wat problemen met de hoeveelheden. Boven het recept stond dat het voor 4 personen was, maar mijn glazen waren blijkbaar iets te groot, want ik kreeg er maar 3 gevuld. Misschien dus wel goed om even rekening mee te houden voordat je de glazen gaat vullen. De amarettikoekjes heb ik vervangen door lange vingers. Probeer ook eens zomerfruit met Barbados cream, panna cotta met vlierbloesem of tiramisu met limoncello.
Ingrediënten
- 1 eigeel
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 250 gram mascarpone
- 125 ml sterke zwarte koffie
- 2 eetlepels brandewijn
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 15 lange vingers
- Om te serveren cacaopoeder
Bereidingswijze & foto's
-
Klop het eigeel met de suiker in een grote kom tot een glad mengsel. Voeg de vanille-extract en de mascarpone toe en klop tot een romig geheel.
-
Meng de koffie, de brandewijn en het cacaopoeder in een andere kom. Breek de lange vingers in stukken en voeg toe aan de kom. Roer door elkaar.
-
Verdeel de helft van het koekjesmengsel over 4 glazen. Verdeel de helft van het mascarponemengsel over het koekjesmengsel heen. Schep de rest van het koekjesmengsel weer op de mascarpone en sluit af met het mascarponemengsel.
-
Gebruik een zeef om wat cacaopoeder op de bovenkant te strooien. Zet in de koelkast en laat goed koud worden voordat je het serveert.
4 Reacties
• Charlotte Verstraete op 10 June 2011 ∞
• Lisa op 13 June 2011 ∞
• Hiske op 16 November 2011 ∞
• Lisa op 17 November 2011 ∞