Home Page › Zoetigheid › Cake ›
Supersnelle chocoladecake
Deze chocoladecake is ongelooflijk snel gemaakt in de magnetron.
Ik kwam op het idee voor deze pudding door een recept op deze website. Uiteraard was ik nieuwsgierig of het zou werken. En het werkt! In 3 minuten zet je met dit recept een lekkere chocoladecake op tafel. Als je de chocoladesaus te veel werk vindt, laat hem dan weg of smelt alleen de chocola en giet hem over de pudding.
Probeer ook eens warme pudding, snelle chocolademousse of trifle van chocola.
Ingrediënten
- 100 gram bruine basterdsuiker
- 100 gram boter, op kamertemperatuur
- 100 gram bloem
- 25 gram cacao
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille extract
- 40 gram chocoladestukjes
Voor de saus
- 50 gram pure chocola
- 75 ml, ongeklopt slagroom
Bereidingswijze & foto's
-
Mix met een elektrische mixer de suiker, boter, bloem, de cacao, het bakpoeder, de eieren en de vanille tot een romig beslag.
-
Roer de chocoladestukjes erdoorheen.
-
Schep het beslag in een middelgrote ovenschaal. Zet de schaal in de magnetron en zet 3 minuten op vol vermogen in de magnetron. Draai de cake halverwege (als de schaal in de magnetron dit niet al automatisch doet). Stop er een prikker in om te kijken of de cake klaar is, zet hem anders nog een halve minuut in de magnetron.
-
Breek de chocola in stukjes en meng met de slagroom in een pan op laag vuur. Blijf roeren totdat de chocola gesmolten is en giet de saus dan over de cake heen.
9 Reacties
• gerrie roozeboom op 2 October 2009 ∞
• Shavawn op 24 October 2010 ∞
• Lisa op 24 October 2010 ∞
• joanneke op 19 February 2011 ∞
• Lisa op 20 February 2011 ∞
• sarah op 22 March 2012 ∞
• Lisa op 27 March 2012 ∞
• fleur op 5 April 2012 ∞
• Lisa op 5 April 2012 ∞