Home Page › Wereld › China ›
Chinese kippensoep met mihoen
Een heerlijke, pittige kippensoep met mihoen, wortel, bosuitjes en paksoi.
Dit is weer een heerlijk recept uit Cook in boots van Ravinder Bhogal. Je kunt de soep zo pittig maken als je zelf wilt (dit ligt ook aan de hitte in de chilipepers die je gebruikt). De kip moet even marineren, houd daar rekening mee als je de soep wilt maken. Wij hebben wat meer mihoen gebruikt (het oorspronkelijke recept gebruikt 30 gram), ook hebben we de verse koriander weggelaten. Laat je niet tegenhouden als je geen rijstwijn of rijstazijn in huis hebt. Rijstwijn kun je makkelijk vervangen door droge sherry en voor rijstazijn kun je ook witte wijnazijn gebruiken.
Probeer ook eens Chinese tomatensoep, deze kippensoep of pho.
Ingrediënten
- 3 teentjes knoflook
- 2,5 cm verse gember
- 225 gram kipdijfilet
- 1 rode chilipeper
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 2 eetlepels rijstwijn (mirin)
- 2 eetlepels sesamolie
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1,5 theelepel kristalsuiker
- 1 winterpeen
- 6 bosuitjes
- 1 liter kippenbouillon
- 50 gram mihoen
- 2 stengels paksoi
Bereidingswijze & foto's
-
Snij de kipdijfilet in dunne reepjes of stukjes. Stop in een kom.
-
Pel de knoflook, hak in stukken en stop in de kom van de keukenmachine. Schil de gember, hak in stukken en voeg toe aan de knoflook. Laat de machine draaien totdat je een fijn mengsel hebt. Voeg dit mengsel toe aan de kipdijfilet.
-
Halveer de chilipeper en verwijder eventueel de zaadjes (als je het niet te pittig wilt). Hak fijn. Voeg samen met de sojasaus, rijstwijn, 1 eetlepel sesamolie, rijstazijn en de suiker toe aan de kip. Roer door elkaar, zet apart en laat een half uur marineren.
-
Schil de wortel en snij in dunne plakjes of reepjes. Maak de bosuitjes schoon en snij in ringen.
-
Verhit de overige eetlepel sesamolie in een soeppan. Voeg de wortel en bosuitjes toe en roerbak voor 2 – 3 minuten. Giet dan de bouillon erbij en breng aan de kook.
-
Giet de kip met de marinade bij de kokende bouillon. Breng opnieuw aan de kook, zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes koken.
-
Maak ondertussen de paksoi schoon. Scheur het groen in stukjes en hak de stengel fijn.
-
Voeg de paksoi met de mihoen toe aan de soep. Breng weer aan de kook en laat 3 – 4 minuten zachtjes koken of totdat de mihoen gaar is.
-
Serveer in kommen, eventueel met wat verse koriander.
Er zijn nog geen reacties.