Home Page › Toetjes › Fruit ›
Mini Victoria Sponge Cakes
Kleine gevulde taartjes! Een biscuitbasis gevuld met slagroom en vers fruit.
Voor deze taartjes heb ik gebruik gemaakt van soufflévormen van 11 cm. Met de hoeveelheid in dit recept kun je twee taartjes maken. Dat betekent dat je 4 taartbodems hebt. Je kunt de bodems één voor één bakken, wat betekent dat je het beslag halveert en verdeelt over de vormen. Ik heb de taartjes in één keer gebakken. Ze moeten dan iets langer in de oven en je moet de taartjes als ze gebakken zijn horizontaal doorsnijden met een scherp mes. De ene taart is gevuld met rabarbermoes, de ander met frambozen en bramen. Je kunt natuurlijk altijd met het fruit variëren.
Probeer ook eens een klassieke Victoria sponge cake of Victoria Sponge cake met passievruchten.
- Moeilijkheid
- Gemiddeld
- Bereidingstijd
- 30–60 min.
- Aantal
- Twee taartjes van 11 cm
Ingrediënten
- 115 gram kristalsuiker
- 115 gram roomboter
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 eieren
- 115 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepels melk
Voor de vulling
- 125 ml slagroom
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 125 gram vers fruit
- 4 eetlepels poedersuiker
Deze taartjes zijn het beste op de dag waarop je ze maakt.
Maak je deze taartjes als dessert? Overweeg dan eens om in plaats van slagroom bolletjes ijs tussen de cakebodems te leggen.
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 180°C
-
Voeg de vanille toe. roer door elkaar.
-
Zeef de bloem en het bakpoeder bij het mengsel en spatel door elkaar. Voeg de melk toe en roer opnieuw.
-
Vet de vormen in en beleg de onderkant met bakpapier.
-
Verdeel het beslag over de twee vormen. Zet de taartjes in de oven.
-
Bak de taarten voor 30 – 40 minuten totdat een prikker er schoon uitkomt. Laat de taartjes afkoelen.
-
Klop de slagroom op met de suiker. Verdeel met een lepel over de bodems heen.
-
Zeef de poedersuiker over de taartjes.
Er zijn nog geen reacties.