Home Page › Feestdagen ›
Mini-pavlova’s met fruit
Schuimgebakjes met slagroom en vers fruit. Een feestelijk dessert!
Deze feestelijke gebakjes zijn erg lekker. Met een mixer heb je ze zo gemaakt. Er zijn twee belangrijke dingen om te onthouden bij het maken van schuim. Schuimgerechten zoals pavlova’s of gewoon schuimpjes mislukken als de mengkom óf de mixhaken nat of vettig zijn. Eén druppel water zorgt er al voor dat de eiwitten niet meer stijf worden, zorg dus dat je droog materiaal gebruikt. Het beste is een glazen mengkom. Bij het scheiden van eieren is het makkelijk om drie kommen te gebruiken: één voor het eigeel, een voor het eiwit én een voor de eiwitten die je al gescheiden hebt. Als er onverhoopt toch eigeel bij het eiwit komt, heb je niet meteen al je eiwitten verpest. Dit recept is voor 5 schuimgebakjes. Je kunt er ook één grote pavlova van maken. Lees hier meer over eiwitschuim.
Probeer ook eens pavlova met aardbeien, schuimzoenen of mini-Victoria sponge cakes.
Ingrediënten
- 2 eiwitten
- snufje zout
- 150 gram witte basterdsuiker
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel witte wijnazijn
- 1 theelepel maïzena
- 250 gram vers fruit (bijvoorbeeld frambozen, bessen, kiwi etc.)
- 200 ml slagroom (uit het koelvak)
- Poedersuiker om de pavlova’s mee te bestuiven
Vul een pavlova ook eens met (zelfgemaakt) ijs!
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Klop de eiwitten met het zout in een kom totdat je pieken hebt, maar het schuim nog niet helemaal stijf is.
-
Strooi de maïzena over het eiwitschuim, voeg ook de vanille en de azijn toe. Spatel door elkaar.
-
Beleg een bakplaat met bakpapier.
-
Maak met een lepel of een slagroomspuit 5 ronde nestjes op de bakplaat. Duw met een lepel zachtjes in het midden om een kleine uitholling te creëren voor het slagroom en het fruit.
-
Zet de meringues in de oven. Draai de temperatuur terug naar 150°C. Bak voor 30 minuten.
-
Zet de oven uit en laat ze nog 30 minuten in de oven staan (open de deur niet).
-
Klop de slagroom.
-
Versier de bakjes met fruit. Bijvoorbeeld met frambozen, bramen of rabarbercompote.
één link van een andere site
8 Reacties
• FJ op 28 January 2011 ∞
• Ingrid op 22 June 2011 ∞
• Lisa op 26 June 2011 ∞
• Nienke op 29 July 2012 ∞
• Lisa op 1 August 2012 ∞
• Monique op 13 November 2012 ∞
• Richella op 25 December 2012 ∞
• Lisa op 26 December 2012 ∞