Home Page › Toetjes › Fruit ›
Griesmeelpudding met rozijnen
Het recept voor griesmeelpudding met rozijnen.
Griesmeelpudding is erg makkelijk om te maken. Je koopt griesmeel in pakken bij de bakafdeling. Naast pudding kun je van griesmeel ook pap maken. Standaard wordt griesmeelpudding gegeten met bessensaus. Lekkere combinaties zijn bijvoorbeeld ook griesmeel met vruchten, griesmeel met bitterkoekjes en zoals in dit recept: griesmeelpudding met rozijnen. Dit recept is voor een halve liter pudding, dat is genoeg voor 4 personen.
Kijk ook eens bij Engelse trifle, drilpudding of crème karamel.
Ingrediënten
- 50 gram griesmeel
- 40 gram kristalsuiker
- 0,5 liter melk
- 25 gram rozijnen
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de melk in een steelpan en breng het aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag en laat zachtjes koken.
-
Voeg het griesmeelmengsel toe en klop met een garde.
-
Laat een paar minuten zachtjes koken totdat het mengsel dikker wordt.
-
Voeg de rozijnen toe.
-
Spoel een puddingvorm voor een halve liter om met koud water.
-
Laat de pudding nog 3 uur opstijven in de koelkast.
-
Draai de pudding om op een bord en serveer eventueel met bessensaus of jam.
Er zijn nog geen reacties.