Home Page › Wereld › Frankrijk ›
Franse appeltaart met roomkaas
Een heerlijke frisse en romige taart.
Deze taart is te vergelijken met een Franse appeltaart. Hij heeft een heerlijke bodem, bedekt met een laagje roomkaas met vanille en een bovenkant van appels.
Probeer ook eens Hollandse appeltaart, appelcake of speculaasappeltaart met spijs.
Ingrediënten
Voor de bodem
- 100 gram roomboter
- 90 gram kristalsuiker
- 1 theelepel vanille extract
- 180 gram bloem
- snufje zout
- 1 eetlepel melk
Voor de vulling
- 185 gram (bijvoorbeeld Philadelphia) roomkaas
- 1 ei
- 1 vanillestokje
- 1 eetlepel poedersuiker
- 3 kleine (in totaal: 400 gram) appels
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Snijd de boter in blokjes en meng met de bloem, zout, suiker en vanille extract. Kneed tot een samenhangend deeg en voeg de melk toe.
-
Vet een taartvorm met een losse bodem (met een diameter van 22 cm) in met boter.
-
Druk het deeg in de bodem en zorg dat je het gelijkmatig verdeeld.
-
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap de zaadjes eruit.
-
Meng de zaadjes in een kom met het ei, de roomkaas en de poedersuiker.
-
Verdeel het roomkaasmengsel over de taartbodem.
-
Schil de appels en snij ze in plakjes (niet in blokjes). Besprenkel met de citroensap. Roer de basterdsuiker erdoorheen.
-
Verdeel de appels over de bovenkant van de taart.
-
Bak de taart 30 – 35 minuten in de oven of totdat de appels goudbruin beginnen te worden. Laat de taart afkoelen in de vorm en snij in stukken.
11 Reacties
• jara op 9 February 2010 ∞
• Arjan op 9 February 2010 ∞
• Miriam op 25 February 2010 ∞
• Lisa op 25 February 2010 ∞
• Judith op 26 March 2010 ∞
• charlotte op 18 August 2011 ∞
• charlotte op 18 August 2011 ∞
• Lisa op 18 August 2011 ∞
• Sahila op 2 September 2011 ∞
• Lisa op 5 September 2011 ∞
• OemAdam op 17 July 2012 ∞