Home Page › Toetjes › Fruit ›
Brood- en boterpudding met bosbessen
Een heerlijk warm toetje voor koude winterdagen.
Brood- en boterpudding werd vroeger gemaakt om restjes oud brood te gebruiken. Het is dan ook een toetje dat al eeuwenlang bestaat. Ik heb al eens eerder een traditionele brood- en boterpudding gemaakt. In die versie roerde ik het brood tot kruimels. In deze nieuwe versie heb ik wat dingen aangepast. Zo heb ik (zachte) witte broodjes gebruikt in plaats van brood en bosbessen toegevoegd. Het resultaat is een zacht, puddingachtig toetje met heerlijke bosbessen. Probeer ook eens kleverige toffeepudding, deze warme pudding of mini-pavlova’s met fruit.
Ingrediënten
- 3 zachte, witte broodjes
- 50 gram boter
- 150 gram (bevroren) bosbessen
- 300 ml halfvolle melk
- 75 gram kristalsuiker
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille extract
- 1 eetlepel rietsuiker
- Om te serveren poedersuiker
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 160°C.
-
Vet een ovenschaal (een ronde ovenschaal met een diameter van ongeveer 18 cm) in met boter.
-
Halveer de broodjes en besmeer ze met de boter. Halveer ze dan nog een keer diagonaal.
-
Meng de halfvolle melk, de kristalsuiker, de eieren en de vanille extract in een maatbeker en klop goed door elkaar.
-
Beleg de onderkant van de ovenschaal met een deel van de broodjes (één laag). Strooi er een handje bosbessen overheen. Giet een vierde deel van het melkmengsel over de broodjes heen. Leg hier weer een laag broodjes bovenop en herhaal totdat de broodjes op zijn (in totaal krijg je ongeveer 3 lagen met broodjes). Giet de rest van het melkmengsel over de broodjes heen en strooi wat bosbessen over de top heen. Duw het mengsel even aan met de achterkant van een lepel en bestrooi dan met de rietsuiker.
-
Bak de pudding voor 25 – 35 minuten of totdat de bovenkant goudbruin is. Bestrooi met poedersuiker en serveer warm.
Er zijn nog geen reacties.