Home Page › Wereld › Groot-Brittannië & Ierland ›
Brood en boterpudding
Een traditioneel Engels nagerecht: pudding van oud brood.
Om ervoor te zorgen dat al het brood gebruikt werkt, maakten de Engelsen vroeger van oud brood een nagerecht. Het is te vergelijken met wentelteefjes, alleen dan uit de oven. In deze versie wordt het brood helemaal verkruimeld. Je kunt de sneetjes ook heel laten. Het gedroogde fruit je invullen naar smaak.
Probeer ook eens crumble met frambozen en bramen, appelclafoutis of fruitcake.
Ingrediënten
- 110 gram, bijvoorbeeld 2 korstjes oud brood
- 280 ml melk
- 50 gram boter
- 1 ei
- 50 gram rozijnen
- 25 gram gedroogde abrikozen
- 25 gram gedroogde pruimen
- 50 gram kristalsuiker
- 2 theelepels kaneel
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
Bereidingswijze & foto's
-
Breek het brood in stukjes, stop het in een kom en schenk de melk erover. Laat 30 minuten staan.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Knijp de broodstukjes uit en stop ze in een kom (bewaar de melk). Roer totdat je alleen nog kruimels hebt en geen grote broodstukken meer.
-
Was de rozijnen, pruimen en abrikozen en snij de pruimen en abrikozen in stukjes. Voeg ze toe aan het broodmengsel.
-
Voeg het ei en de kaneel toe. Roer door elkaar.
-
Smelt de boter tot het helemaal vloeibaar is. Meng door het broodmengsel.
-
Meng nu ongeveer driekwart van de overgebleven melk door het mengsel.
-
Vet 2 (van 11 cm) of 3 (van 7 cm) ovenschaaltjes in. Je kunt ook één grotere ovenschaal gebruiken.
-
Schep het mengsel in de ovenschaal en bestrooi met de basterdsuiker. Zet de pudding voor ongeveer 45 – 60 minuten in de oven (ligt aan je oven) totdat de bovenkant goudbruin is.
Er zijn nog geen reacties.