Home Page › Toetjes › IJs zonder rauw ei ›
Banaan-kokosroomijs
Maak je eigen ijs!
Een lekker fris en romig nagerecht, ontzettend makkelijk om te maken! Ik maak mijn ijs altijd zonder eieren en met houdbare melk. Dit heeft ook zijn nadelen, omdat ijs zonder ei sneller smelt. Als je hier rekening mee houdt, is er echter geen enkel probleem. Het voordeel van ijs maken zonder eieren is dat je je niet druk hoeft te maken om salmonella én het ijs een stuk sneller klaar is (ijs waarin rauw ei en rauwe melk gebruikt wordt, moet minstens 45 minuten koken om het risico van salmonella te vermijden). Hier kun je meer lezen over de risico’s van het eten van rauw ei.
Probeer ook eens bananenijs met chocoladestukjes, zelfgemaakte ijstaart of ga voor een pavlova met aardbeien!
Ingrediënten
- 2 dl kokosroom
- 225 gram poedersuiker
- 3 rijpe bananen
- 6 dl slagroom
- 1 eetlepel citroensap
Bereidingswijze & foto's
-
Klop de slagroom maar niet te lang. Je wil een dikke room maar zeker géén slagroom.
-
Roer de poedersuiker erdoor.
-
Pel de bananen en prak ze met een vork. Voeg het citroensap toe en sla met een ijzeren garde de bananen tot moes (zorg dat je nog wel een aantal stukjes banaan hebt).
-
Schep de bananen door de slagroom en roer goed.
-
Voeg de kokosroom toe en roer opnieuw.
-
Giet het mengsel in een plastic bak met een deksel. Je kunt bijvoorbeeld ook een gebruikte, lege bak ijs gebruiken.
-
Doe de deksel erop en zet het geheel in de vriezer. Het is belangrijk om de deksel erop te doen om kristalvorming te voorkomen. Laat het een nacht in de vriezer staan.
-
Haal het ijs 20 minuten voordat je het wil eten uit de vriezer. Het ijs is dan zacht genoeg.
1 reactie
• Thea op 15 July 2009 ∞