Home Page › Toetjes › Fruit ›
Appelflappen
Maak je eigen appelflappen. Simpel & erg lekker!
Je kunt je eigen bladerdeeg maken, maar voor het maken van appelflappen is het ideaal om kant-en-klaar bladerdeeg te gebruiken. Dat wordt namelijk in de diepvries verkocht in vierkanten plakken, precies groot genoeg voor een appelflap.
Probeer ook een appeltaart, of appelclafoutis.
Ingrediënten
- 10 plakjes bladerdeeg
- 4, bijvoorbeeld Jonagold appels
- 75 gram rozijnen
- 1 eetlepel citroensap
- 4 eetlepels kristalsuiker
- 1 eetlepel kaneel
- 1 ei
- 2 eetlepels, extra voor de bovenkant kristalsuiker
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 220 C
-
Leg de plakjes bladerdeeg los van elkaar om te ontdooien.
-
Schil de appels, halveer ze, snij het klokhuis eruit en snij de appelpartjes in kleine stukjes.
-
Meng het citroensap met de appelstukjes.
-
Was de rozijnen. Meng ze met het appelmengsel. Roer de suiker en de kaneel door het mengsel heen.
-
Beleg een bakplaat met bakpapier.
-
Bedek je vingertoppen met water en maak de plakjes bladerdeeg een beetje vochtig. Schep er, per plakje, twee eetlepels vulling op. Vouw de appelflappen dicht en duw de randen goed aan. Je kunt hier eventueel een vork voor gebruiken.
-
Leg de appelflappen op de bakplaat.
-
Klop het ei los en bestrijk de appelflappen met een kwastje met het eiermengsel. Dit zorgt ervoor dat de appelflappen een mooi bruin kleurtje krijgen. Bestrooi met de overige suiker.
-
Bak de appelflappen voor 15 minuten in de oven of totdat ze goudbruin zijn. Eet ze warm of koud.
6 Reacties
• Marco op 27 February 2010 ∞
• Lilian op 26 December 2011 ∞
• Lisa op 28 December 2011 ∞
• Lilian op 28 December 2011 ∞
• a de lange op 24 February 2012 ∞
• Lisa op 25 February 2012 ∞