Appelflappen

Maak je eigen appelflappen. Simpel & erg lekker!

Je kunt je eigen bladerdeeg maken, maar voor het maken van appelflappen is het ideaal om kant-en-klaar bladerdeeg te gebruiken. Dat wordt namelijk in de diepvries verkocht in vierkanten plakken, precies groot genoeg voor een appelflap.

Probeer ook een appeltaart, of appelclafoutis.

Appelflappen
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
10 appelflappen

Ingrediënten

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 4, bijvoorbeeld Jonagold appels
  • 75 gram rozijnen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 ei
  • 2 eetlepels, extra voor de bovenkant kristalsuiker

Bereidingswijze & foto's

Verwarm de oven voor op 220 C

  1. Leg de plakjes bladerdeeg los van elkaar om te ontdooien.

  2. Schil de appels, halveer ze, snij het klokhuis eruit en snij de appelpartjes in kleine stukjes. DSC_0402

  3. Meng het citroensap met de appelstukjes.

  4. Was de rozijnen. Meng ze met het appelmengsel. Roer de suiker en de kaneel door het mengsel heen. DSC_0411 DSC_0169

  5. Beleg een bakplaat met bakpapier.

  6. Bedek je vingertoppen met water en maak de plakjes bladerdeeg een beetje vochtig. Schep er, per plakje, twee eetlepels vulling op. Vouw de appelflappen dicht en duw de randen goed aan. Je kunt hier eventueel een vork voor gebruiken. DSC_0442 DSC_0457

  7. Leg de appelflappen op de bakplaat.

  8. Klop het ei los en bestrijk de appelflappen met een kwastje met het eiermengsel. Dit zorgt ervoor dat de appelflappen een mooi bruin kleurtje krijgen. Bestrooi met de overige suiker. DSC_0464

  9. Bak de appelflappen voor 15 minuten in de oven of totdat ze goudbruin zijn. Eet ze warm of koud. DSC_0531

Appelflappen - 005

6 Reacties

  1. Dank je voor het recpt, we gaan het straks uitproberen

    Marco op 27 February 2010

  2. Het recept “De gevulde appelbollen” kan ik niet openen….

    Lilian op 26 December 2011

  3. Ha Lilian, bedankt voor de tip! Dat was een dode link. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 28 December 2011

  4. Tip??! Haha…. Eigenlijk ben ik benieuwd naar “De gevulde appelbollen” recept! ;)

    Kan trouwens ergens anders het recept ook wel vinden hoor!

    Lilian op 28 December 2011

  5. Ik heb een magnetrononen, die niet hoge dan 200 gr. gaat. Wat moet ik doen? De oven iets langer aan laten of op het magnetron rooster plaatsen? Bij voorbaat dank met vr. gr. a de lange

    a de lange op 24 February 2012

  6. Hoi A., dan zal het bakken wat langer duren. Ik zou ze niet op de magnetronstand bakken. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 25 February 2012

Reactie achterlaten