Home Page › Wereld › Frankrijk ›
Appelclafoutis
Een heerlijk gebakken nagerecht met een vulling van appel en een bovenlaag van pudding.
Een clafoutis wordt ook wel omgeschreven als een zoete Yorkshire pudding. Een clafoutis is een Frans nagerecht dat traditioneel met kersen gemaakt wordt. Serveer de clafoutis warm. Schenk er eventueel vanillevla overheen en bestrooi met kaneel.
Benieuwd naar meer toetjes met appel? Kijk dan eens bij Apfelstrudel, appelcrumble of appelkruimelmuffins met custard.
Ingrediënten
Voor het appelmengsel
- 800 gram appels
- 50 gram roomboter
- 110 gram bruine basterdsuiker
Voor het beslag
- 75 gram kristalsuiker
- 100 gram bloem
- 0,5 theelepel bakpoeder
- 4 eieren
- 160 ml melk
- 80 gram roomboter
Bereidingswijze & foto's
-
Schil de appels en snijd ze in stukken.
-
Verhit de boter in een braadpan. Voeg de stukjes appel toe en bak, al roerend, voor 5 minuten op middelhoog vuur.
-
Voeg de bruine basterdsuiker toe. Roer opnieuw en laat nog 2 minuten pruttelen.
-
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
Meng in een kom de kristalsuiker, de bloem en het bakpoeder door elkaar.
-
Klop de eieren los met de melk.
-
Smelt de roomboter en voeg het toe aan het eiermengsel. Klop door elkaar.
-
Schenk het botermengsel bij het bloemmengsel terwijl je klopt met een garde. Zorg dat alles goed gemend is.
-
Schep de appels in een ovenschaal ter grootte van een lasagneschaal.
-
Schenk het beslag over de appels en bak in de oven voor 35 – 40 minuten. De bovenkant moet goudbruin zijn.
Er zijn nog geen reacties.