Tosti met banaan en pindakaas

Of: de tosti van Elvis Presley!

Deze tosti wilde ik nou al een hele tijd proberen. Ik maakte vroeger wel vaker een tosti met banaan, maar nooit met pindakaas erbij. Het recept vond ik in Nigella’s Nigella Bijt. Zij heeft het weer uit het kookboekje van Elvis Are you hungry tonight?. De tosti wordt eigenlijk gemaakt met witbrood en gebakken in een pan met boter.

Probeer ook eens geitenkaastosti met geroosterde paprika, croque madame of deze tosti met pompoenchutney en blauwe kaas.

Tosti met banaan en pindakaas
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
1 tosti

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 2 boterhammen
  • 1 eetlepel pindakaas

Bereidingswijze & foto's

  1. Prak de banaan. Tosti met banaan en pindakaas - 05

  2. Besmeer een van de boterhammen met pindakaas en besmeer de andere met de geprakte banaan. Tosti met banaan en pindakaas - 02 Tosti met banaan en pindakaas - 06 Tosti met banaan en pindakaas - 07

  3. Bak de tosti in een pan of in een tosti-ijzer totdat hij goudbruin is.

Tosti met banaan en pindakaas - 13

1 reactie

  1. Wij eten al jaren iets dergelijks, Lekker! Ooit experimenteerden we met tosti beleg. Wij deden de banaan gewoon in plakjes op de boterham, die met pindakaas besmeerd was. Daaroverheen ging een pittige saus. In die tijd bestonden er nog sausjes van Conimex. Je zal zeggen die bestaan nog, maar nu zijn het hoofdzakelijk woksauzen, en wij gebruikten de pangang saus van Conimex. Jammer, dat die saus niet meer bestaat! Want die maakte de tosti met banaan extra lekker, waardoor we nooit meer andere tosti’s aten, dan die met banaan en pindakaas. Sinds het sausje niet meer verkocht wordt zijn we zoekende, maar het is tot nu toe niet gelukt iets te vinden, wat net zo lekker smaakt.

    Maria op 2 January 2013

Reactie achterlaten