Home Page › Brunch ›
Brioche
Een recept voor dit lekkere, zoete, Franse brood met de broodbakmachine.
Ik heb het deeg voor de brioche gemaakt in de broodbakmachine. Je kunt dit ook met de hand doen, kijk bijvoorbeeld eens op deze site voor een recept. Ik heb het brood in een cakevorm gebakken, maar je kunt er ook kleine broodjes van bakken.
Probeer ook eens gevulde gehaktbroodjes, pizzadeeg met de broodmachine of kaneelbroodjes.
Ingrediënten
- 3, op kamertemperatuur eieren
- 115 gram, zacht roomboter
- 7 gram (1 zakje) gist
- 345 gram bloem
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 80 ml warme melk
- 45 ml warm water
- 1/4 theelepel zout
Voor de bovenkant
- 1 ei
- 1 eetlepel kristalsuiker
Bereidingswijze & foto's
-
Begin met het water. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe aan de broodmachine. Als je het brood niet direct gaat maken, zorg dan dat de gist niet in contact komt met het vocht.
-
Zet de machine aan op het deegprogramma. Bij mijn broodmachine duurt dit 1,5 uur.
-
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
Bestrijk een kom lichtjes met zonnebloemolie of gesmolten boter. Leg het gerezen deeg in de kom en kneed met je handen de lucht eruit.
-
Klop het ei los met de suiker en bestrijk de bovenkant van het brood met het mengsel.
-
Bak het brood voor 30 minuten in de oven. Brioche is zowel warm als koud erg lekker.
1 reactie
• Jolanda op 18 December 2012 ∞