Ons weblog, zin en onzin over eten en meer.

So this was Christmas…

Kerstmis_2011 - 4

Kerstmis is alweer voorbij. We hebben vandaag zelfs de kerstboom al opgeruimd. Het waren drie fantastische familiedagen en we hebben heerlijk gegeten. En na al dat koken moet ik bekennen dat we gisteren en vandaag nog even geen zin hadden om de keuken in te gaan. Gelukkig hadden we genoeg dingen over van de kerstdagen. Hier een overzichtje van wat we gemaakt hebben.

Op kerstavond hebben we landbrood gemaakt met kruidenboter en knoflooksoep, vervolgens kip in Martinisaus met couscoussalade (‘Festive couscous’ uit Nigella’s Christmas), koolsla en sperzieboontjes en als toetje chocolademousse.

Kerstmis_2011 - 1

Op eerste kerstdag hebben we tapas gemaakt en gegeten. We hadden de gerechtjes verdeeld en uiteindelijk maakten wij een paprikaterrine, gevulde pepertjes, knoflookchampignons, en . De tafel werd aangevuld met patatas bravas, gehaktballetjes in tomatensaus, zalmrolletjes met avocado, gevulde dadels, focaccia, aïoli, garnalen, olijven en worstjes. Gevolgd door een heerlijke koffietapas met koffie, Amaretto, noga, chocola en koekjes.

SAMSUNG DIGIMAX D530

Op tweede kerstdag verzorgden wij het hoofdgerecht. Als voorgerecht kregen we een heerlijke tuinerwtensoep met zalm en brie in filodeeg met een muntsaus. Als hoofdgerecht maakten wij een soortgelijke maaltijd als op kerstavond met kip in Martinisaus, boontjes en . Daarnaast hadden mijn ouders voor de vegetarische optie gezorgd met deze Marokkaanse taart en maakte mijn vader nog stoofpeertjes en tutti frutti. Als toetje kregen we een combinatie van toetjes met meringue en chocola, appeltaart met kaneelijs en slagroom met passievrucht en granaatappel.

Kerstmis_2011 - 2

Uiteraard had ik nog wat zoete dingen gebakken op vrijdag, de lichte fruitcake en de fruitcake voor Kerstmis (die had ik zelfs vorige week al gemaakt, je kunt ze namelijk goed ingepakt wel een maand bewaren), kerstcakejes en de Rocky Kerst. En natuurlijk hebben we twee dagen echt genoten van deze glühwein (en van tapas met Sangria!).

Kerstmis_2011 - 8

Al met al een erg geslaagd feest met veel familie en gezelligheid. Nu weer aftellen tot het eind van het jaar en dan is het alweer tijd voor oliebollen!

Wij wensen jullie alvast een hele fijne jaarwisseling!

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten

Volg ons via Twitter:
  • RSS

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor interessante extra’s en het laatste nieuws: