Ons weblog, zin en onzin over eten en meer.
Magimix of Kenwood?
Al een tijdje zitten wij na te denken over de aanschaf van een Magimix keukenmachine. We hebben een hele tijd een Kenwood FP734 gehad, maar lieten een keer de kom stuiteren, waardoor er een barst in zat. Toen besloten we een nieuwe te kopen en na wat zoeken gingen we weer voor een Kenwood, de Kenwood FP250. Die laatste machine was een enorme teleurstelling, we dachten dat we een betere versie hadden gekocht, maar de kom was kleiner en hij had veel minder accessoires. Dus na een paar maanden gingen we weer op zoek naar een nieuwe.
We hadden besloten toch maar een Magimix te kopen, ze zagen er stevig uit in de winkel en die ging vast jaren mee. We lieten ons eerst nog even voorlichten in een winkel waar ze een heel assortiment aan keukenmachines hadden. Daar lieten ze ons weten dat de Magimix vooral een betere motor heeft, maar dat je ook zeker betaalt voor de naam (“Veel mensen laten zich verleiden door het plaatje.”). Het prijsverschil tussen een Magimix en een Kenwood is flink, voor de Magimix die wij wilden hebben, betaal je zo’n 450 euro.
Aan het twijfelen gebracht door de vriendelijke meneer in de winkel, gingen we nog maar wat onderzoek doen op internet. En eigenlijk viel het op dat de Kenwood ongeveer dezelfde beoordelingen kreeg als de Magimix, allebei prima. De Magimix is duurder, maar wel steviger en je krijgt langer garantie. De Kenwood is goedkoper en heeft meer accessoires (al is het uiteindelijk volgens mij alleen het kloppen van slagroom dat hij meer kan doen in vergelijking met de Magimix). De Magimix heeft maar twee standen, veel Kenwoodmachines hebben variabele snelheden. Daarnaast las ik op internet dat als je de kleine kom van de Magimix wil gebruiken, de andere kommen ook vies worden tijdens het draaien, dus dat je die alsnog moet afwassen. Dat is ook zo bij de Kenwood, maar dat verwacht je dan weer niet van een duurdere machine.
Van grote invloed op onze uiteindelijke beslissing was dat we al een KitchenAid hebben. We zullen de keukenmachine niet gebruiken voor het kloppen van slagroom of het kneden van deeg. Eigenlijk gebruiken we hem vooral voor het malen van noten, het maken van smoothies met de blender en eventueel het hakken van groenten. Toen we dat gingen beseffen, vonden we het toch wel een beetje zonde om een machine te kopen van 450 euro. Vooral ook toen we zagen dat de onderdelen van de Kenwood keukenmachine op Amazon los worden verkocht, dus we hadden onze oude kom makkelijk kunnen vervangen.
Uiteindelijk hebben we dus weer gekozen voor de Kenwood FP734. Hij heeft een ruime mengkom en genoeg accessoires. Het enige nadeel, naast het feit dat het materiaal wat minder stevig is, is dat de kenwood bij het raspen het laatste stuk vergeet (hij rasp driekwart van de wortel en de rest vliegt zo de kom in), maar dat wisten we van tevoren.
Volg ons via Twitter:
- RSS
Nieuwsbrief
Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor interessante extra’s en het laatste nieuws:
13 Reacties
• Marja op 19 September 2012 ∞
• Lisa op 19 September 2012 ∞
• Marja op 19 September 2012 ∞
• Lisa op 19 September 2012 ∞
• Marja op 19 September 2012 ∞
• Lisa op 19 September 2012 ∞
• Marja op 19 September 2012 ∞
• Lisa op 19 September 2012 ∞
• Sabrina Kaden op 31 October 2012 ∞
• Lisa op 31 October 2012 ∞
• Sabrina Kaden op 4 November 2012 ∞
• Alexander op 11 February 2013 ∞
• Simone Hamersma op 12 February 2013 ∞