Ons weblog, zin en onzin over eten en meer.

Magimix of Kenwood?

Al een tijdje zitten wij na te denken over de aanschaf van een Magimix keukenmachine. We hebben een hele tijd een Kenwood FP734 gehad, maar lieten een keer de kom stuiteren, waardoor er een barst in zat. Toen besloten we een nieuwe te kopen en na wat zoeken gingen we weer voor een Kenwood, de Kenwood FP250. Die laatste machine was een enorme teleurstelling, we dachten dat we een betere versie hadden gekocht, maar de kom was kleiner en hij had veel minder accessoires. Dus na een paar maanden gingen we weer op zoek naar een nieuwe.

We hadden besloten toch maar een Magimix te kopen, ze zagen er stevig uit in de winkel en die ging vast jaren mee. We lieten ons eerst nog even voorlichten in een winkel waar ze een heel assortiment aan keukenmachines hadden. Daar lieten ze ons weten dat de Magimix vooral een betere motor heeft, maar dat je ook zeker betaalt voor de naam (“Veel mensen laten zich verleiden door het plaatje.”). Het prijsverschil tussen een Magimix en een Kenwood is flink, voor de Magimix die wij wilden hebben, betaal je zo’n 450 euro.

Aan het twijfelen gebracht door de vriendelijke meneer in de winkel, gingen we nog maar wat onderzoek doen op internet. En eigenlijk viel het op dat de Kenwood ongeveer dezelfde beoordelingen kreeg als de Magimix, allebei prima. De Magimix is duurder, maar wel steviger en je krijgt langer garantie. De Kenwood is goedkoper en heeft meer accessoires (al is het uiteindelijk volgens mij alleen het kloppen van slagroom dat hij meer kan doen in vergelijking met de Magimix). De Magimix heeft maar twee standen, veel Kenwoodmachines hebben variabele snelheden. Daarnaast las ik op internet dat als je de kleine kom van de Magimix wil gebruiken, de andere kommen ook vies worden tijdens het draaien, dus dat je die alsnog moet afwassen. Dat is ook zo bij de Kenwood, maar dat verwacht je dan weer niet van een duurdere machine.

Van grote invloed op onze uiteindelijke beslissing was dat we al een KitchenAid hebben. We zullen de keukenmachine niet gebruiken voor het kloppen van slagroom of het kneden van deeg. Eigenlijk gebruiken we hem vooral voor het malen van noten, het maken van smoothies met de blender en eventueel het hakken van groenten. Toen we dat gingen beseffen, vonden we het toch wel een beetje zonde om een machine te kopen van 450 euro. Vooral ook toen we zagen dat de onderdelen van de Kenwood keukenmachine op Amazon los worden verkocht, dus we hadden onze oude kom makkelijk kunnen vervangen.

Uiteindelijk hebben we dus weer gekozen voor de Kenwood FP734. Hij heeft een ruime mengkom en genoeg accessoires. Het enige nadeel, naast het feit dat het materiaal wat minder stevig is, is dat de kenwood bij het raspen het laatste stuk vergeet (hij rasp driekwart van de wortel en de rest vliegt zo de kom in), maar dat wisten we van tevoren.

Kenwoodfp734

13 Reacties

  1. Grappig, jullie blog. Ik ben al maanden aan het twijfelen…ik heb zo’n zelfde Kenwood als jullie en voor het (pizza)deeg etc gebruik ik een Kenwood Patissier. Ben over beiden niet echt tevreden, en wil graag een zware keukenmachine die alles kan. Nu heb ik er wel eentje gezien, maar die is bijna 1000 euro. Oeps, zelfs voor mijn verjaardag krijg ik die niet ;-). Welk apparaat gebruiken jullie voor deeg??

    Groetjes Marja

    Marja op 19 September 2012

  2. Ha Marja, wat toevallig! Wij gebruiken een KitchenAid voor het kneden van deeg, of onze broodbakmachine. Werken allebei prima. Ik zou het inderdaad niet durven in die Kenwood keukenmachine, hij heeft dan wel een deegmes, maar als ik al zie hoe de KitchenAid tekeer gaat, dan overleeft onze Kenwood dat echt niet ;). Al gebruik ik het wel weer voor deeg voor taartbodems etc.
    Veel groeten, Lisa

    Lisa op 19 September 2012

  3. Ik zou zo graag 1 apparaat willen, het staat allemaal zo in de weg. En dan wil ik heel graag een grote mengkom, want verse pizza eten we tegenwoordig nooit meer alleen met het gezin. Dus moet ik 2 keer deeg maken en dat kost dan toch wel weer veel tijd. Wat een luxeprobleem hé?!

    Marja op 19 September 2012

  4. Ja, dat is ook wel weer zo. Dan maar gewoon zo’n grote machine toch? ;) Als je hem vaak gebruikt, is ie het geld vast wel waard. Ik merk dat met mijn KitchenAid, het was even een aanschaf, maar ik heb er nu toch al drie jaar heel veel plezier van!

    Lisa op 19 September 2012

  5. Hoeveel pizzadeeg kan jou KitchenAid aan? Mijn Kenwood kan maar 500 gr aan..

    Marja op 19 September 2012

  6. Oh, dat is inderdaad niet zoveel. Ik weet het eigenlijk niet precies, maar volgens mij een kilo deeg. Dat heb ik er in ieder geval al meerdere keren in gemaakt.

    Lisa op 19 September 2012

  7. Gaat toch maar eens de KA van mijn schoonmoeder lenen. Misschien moet ik maar gewoon net zoals jullie doen. Jullie bakken/koken meer dan ik, dus moet het wel goed zijn… Dank voor je antwoorden weer! Ben je trouwens al in het bezit van een pizzaoventje ;-)

    Marja op 19 September 2012

  8. Altijd handig om de machine eerst te lenen inderdaad, kun je meteen kijken of het iets is. Die pizzaoven komt er zeker, we zijn nog steeds een geschikt moment aan het zoeken. We moeten er namelijk ook weer wat ruimte voor maken, want ondertussen hebben we eigenlijk al veel te veel apparaten in de keuken ;).

    Lisa op 19 September 2012

  9. Hoi Lisa, hebben jullie ooit geprobeerd om granen te malen in de Kenwood machine? Aangezien ik glutenvrij back, wil ik het rijstemeel zelf malen, maar zou dat kunnen? groetjes

    Sabrina

    Sabrina Kaden op 31 October 2012

  10. Ha Sabrina,
    Toevallig hebben we dat laatst inderdaad geprobeerd voor deze broodjes, maar dat was geen succes. Je krijgt het wel gemalen, maar het wordt geen poeder. Volgens mij heb je daar een graanmolen voor nodig.
    Veel groeten, Lisa

    Lisa op 31 October 2012

  11. Hoi Lisa, Dat is goed om te weten, dan kijk ik toch naar een graanmol, nog een fijn weekend.

    Sabrina Kaden op 4 November 2012

  12. Beste,

    Zelf net een Kenwood FP734 keukenmachine gekocht. De blender doet het prima maar als ik een ander hulpstuk wil gebruiken krijg ik de machine met geen mogelijkheid aan. Ik weet zeker dat de vergrendeling goed zit (‘klik’). Begrijp er niets van. Iemand een soortgelijke ervaring?

    Mvg, Alexander

    Alexander op 11 February 2013

  13. Hay Alexander dat had ik ook eerst met de sapcentrivuge maar je moet goed kijken of alle icoontjes(lees driehoekjes) goed boven elkaar zijn dan doet het ‘t wel ook had ik dat met het kleine blendertje vooruien en zo na een paar keer open en dicht draaien van de deksel en de rubberen ring opnieuw te plaatsen ging het wel. Het is even een gehannes maar als hij het dan doet is het een prima machine die kenwood.

    Simone Hamersma op 12 February 2013

Reactie achterlaten

Volg ons via Twitter:
  • RSS

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor interessante extra’s en het laatste nieuws: