Bladerdeeghapjes met appel en rozijnen

Lekkere appelhapjes met rozijnen en walnoten.

Dit is een perfect hapje voor een feestje. Appelflappen zijn nogal groot en als je ze klein maakt, passen er niet zoveel appelstukjes meer in. Deze appelhapjes zien er mooi uit en zitten vol met appel en rozijnen. Ik heb een mini-muffinvorm gebruikt om ze te maken, maar je kunt ze ook gewoon op een bakplaat leggen (dan kan de vorm van de hapjes wel wat veranderen).

Probeer ook eens appelflappen, kaiserschmarrn of bladerdeeghapjes met roomkaas.

Bladerdeeghapjes met appel en rozijnen
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
16 stuks

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 appels
  • 50 gram rozijnen
  • 25 gram walnoten
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1,5 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 eetlepel fijne kristalsuiker
  • Om te serveren poedersuiker

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Vet een mini-muffinvorm in met boter. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Bladerdeeghapjes met appel - 015 Bladerdeeghapjes met appel - 001

  2. Schil de appels, haal de kern eruit en snij in blokjes. Was de rozijnen en meng met de appelstukjes in een kom. Voeg de suiker en de specerijen toe. Roer door elkaar. Hak de walnoten in stukjes (rooster ze eventueel eerst) en voeg toe aan het appelmengsel. Bladerdeeghapjes met appel - 003 Bladerdeeghapjes met appel - 004 Bladerdeeghapjes met appel - 006 Bladerdeeghapjes met appel - 010

  3. Snij elk plakje bladerdeeg in vieren. Bladerdeeghapjes met appel - 012

  4. Vul de muffinvorm met de plakjes bladerdeeg. Schep in elk bakje een theelepel van het appelmengsel. Maak je vingertoppen nat en duw de vier hoeken samen (zorg dat het blijft plakken). Leg elk hapje in de muffinvorm. Bladerdeeghapjes met appel - 016 Bladerdeeghapjes met appel - 018 Bladerdeeghapjes met appel - 020

  5. Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van de hapjes met het ei. Besprenkel ze daarna met de fijne kristalsuiker.

  6. Bak de hapjes in de oven voor 8 – 10 minuten of totdat ze goudbruin zijn. Schep ze vervolgens meteen met een theelepel uit de vorm op een rooster. Als je ze laat liggen, krijg je ze namelijk niet meer uit de vorm (dan plakt de karamel aan de bodem). Laat afkoelen. Serveer koud of warm met poedersuiker. Bladerdeeghapjes met appel - 035 Bladerdeeghapjes met appel - 036

Bladerdeeghapjes met appel - 057

10 Reacties

  1. Lekker lekker lekker! Ik zou ze allemaal kunnen opeten denk ik ;-). Leuk idee om ze in mini-formaat te maken!

    Groetjes Marian

    Marian op 20 January 2012

  2. Hmm lijkt me erg lekker, en vooral lekkerder met bruine bastersuiker inderdaad.. Ik heb echt al heeeeeel veel dingen van je uitgeprobeerd en iedereen heeft ervan gesmuld..

    Ik heb alleen niet zo’n mini muffinvorm, weet jij waar ik ze allemaal kan halen?

    Liefs een groooote Fan!!

    Soumia op 20 January 2012

  3. @ Marian haha, ja als mini’s zijn ze perfect voor op een feestje.

    @ Soumia wat leuk om te horen! Een mini-muffinvorm kun je bij de meeste kookwinkels wel krijgen. Of bestel er een bij de Leukste Taarten webshop. Je kunt ze ook in een gewone vorm maken hoor, maar dan worden ze wel wat groter.

    Veel groeten, Lisa

    Lisa op 20 January 2012

  4. ontzettend leuk idee!

    @Soumia, Blokker of Xenos hebben ze ook!

    anita op 20 January 2012

  5. Een hele rare vraag misschien.. Hebben jullie plannen om in de toekomst van Yummy in my Tummy een soort kook- en bak-platform te maken, dat je een account kunt aanmaken en dan je favoriete recepten ergens kunt bewaren? Ik zie namelijk heel vaak dingen voorbij komen dat ik denk: ‘had ik maar een kookschrift zoals bij de AH’.

    Chantal op 20 January 2012

  6. @ Anita bedankt voor de tip!

    @ Chantal dat is eigenlijk wel een goed idee! Ik zal Arjan eens aan z’n jas trekken om te kijken of hij daar een keer naar kan kijken. Bedankt voor je reactie!

    Lisa op 21 January 2012

  7. heb ze net gemaakt, had alleen geen walnoten in huis en lust geen rozijnen, dus gewoon appel, bruine suiker en kaneel, heel makkelijk te maken en heel erg lekker!! lekker veel vulling, dat vind ik ook nog wel eens een probleem met appelflappen… dit is een blijvertje!

    anita op 11 February 2012

  8. Hoi Anita, wat leuk om te horen! En goed om te weten dat ze zonder rozijnen en walnoten nog steeds lekker waren. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 13 February 2012

  9. Ik heb ze gemaakt, en voor het eerst een siliconen bakvorm gebruikt, maar de onderkant blijft wat… minder goed gebakken als dat ik ze in een gewone bakvorm doe. Komt dat door de siliconen of is dat omdat ik ze dan iets langer moet laten bakken? De bovenkant (die buiten de mini muffinvorm uit komt) is namelijk wel mooi..

    Janna op 2 March 2012

  10. Hoi Janna, ik heb een hekel aan siliconen bakvormen, op de een of andere manier werken ze nooit bij mij. Ik heb er dus ook geen. Het zou goed kunnen dat het effect heeft gehad op de onderkant van de hapjes. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 9 March 2012

Reactie achterlaten