Home Page › Wereld › Amerika ›
Limoentaart
Deze taart is te vergelijken met een Amerikaanse cheesecake: een gebakken, romige taart in een bodem van biscuitkruimels.
Dit is een simpele, maar heerlijke taart. Hij is wel machtig, dus maak de stukken niet te groot. Je kunt de limoenen in de taart ook vervangen door citroenen om een citroentaart te maken.
Probeer ook eens mon chou taart met kersen, aardbeienmoussetaart of mascarponecake met rabarber.
Ingrediënten
- 4 limoenen
- 1 blikje, zoet (ongeveer 400 gram) gecondenseerde melk
- 200 gram mariabiscuitjes
- 200 gram gemalen amandelen
- 2 eetlepels poedersuiker
- 100 gram boter
- 4 eieren
- 160 ml, ongeklopt slagroom
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 170°C
-
Stop de biscuitjes in een keukenmachine of sla ze fijn in een plastic zak met een deegroller.
-
Roer de gemalen amandelen en poedersuiker erdoor.
-
Smelt de boter en roer door het biscuitsmengsel.
-
Vet de vorm in en duw het biscuitmengsel in de vorm. Zet in de koelkast om hard te worden.
-
Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit.
-
Gebruik een mixer om de eieren, gecondenseerde melk, slagroom, de geraspte limoenschillen en het limoensap te mengen.
-
Schenk het mengsel op de biscuitbodem.
-
Bak de taart voor 40 – 50 minuten of totdat de bovenkant droog is.
4 Reacties
• The Aspiring Food Blogger op 8 September 2009 ∞
• Tineke op 20 December 2009 ∞
• Honey op 24 December 2011 ∞
• Lisa op 24 December 2011 ∞