Limoentaart

Deze taart is te vergelijken met een Amerikaanse cheesecake: een gebakken, romige taart in een bodem van biscuitkruimels.

Dit is een simpele, maar heerlijke taart. Hij is wel machtig, dus maak de stukken niet te groot. Je kunt de limoenen in de taart ook vervangen door citroenen om een citroentaart te maken.

Probeer ook eens mon chou taart met kersen, aardbeienmoussetaart of mascarponecake met rabarber.

Lime pie - 024

limoen limoentaart roomtaart taart met limoen
Limoentaart
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
Voor een springvorm van 24 cm

Ingrediënten

  • 4 limoenen
  • 1 blikje, zoet (ongeveer 400 gram) gecondenseerde melk
  • 200 gram mariabiscuitjes
  • 200 gram gemalen amandelen
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 100 gram boter
  • 4 eieren
  • 160 ml, ongeklopt slagroom

Bereidingswijze & foto's

Verwarm de oven voor op 170°C

  1. Stop de biscuitjes in een keukenmachine of sla ze fijn in een plastic zak met een deegroller. Lime pie - 005 Lime pie - 008

  2. Roer de gemalen amandelen en poedersuiker erdoor. Lime pie - 010

  3. Smelt de boter en roer door het biscuitsmengsel. Lime pie - 011

  4. Vet de vorm in en duw het biscuitmengsel in de vorm. Zet in de koelkast om hard te worden.

  5. Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit.

  6. Gebruik een mixer om de eieren, gecondenseerde melk, slagroom, de geraspte limoenschillen en het limoensap te mengen. Lime pie - 030 Lime pie - 032

  7. Schenk het mengsel op de biscuitbodem. Lime pie - 043

  8. Bak de taart voor 40 – 50 minuten of totdat de bovenkant droog is. Lime pie - 057

Lime pie - 068

Lime pie - 072

4 Reacties

  1. oh my lord! that just looks totally delicious! =P

    The Aspiring Food Blogger op 8 September 2009

  2. Hee Lisa! Gisteren deze taart gemaakt, we vonden hem allemaal heerlijk (marlieke, iris, elke, emmi, maartje en ik)! We hebben ipv amandelen kandijkoekjes gebruik. Helaas konden we geen amandelen vinden… Maar nog steeds erg lekker, dus bedankt voor het recept!

    Tineke op 20 December 2009

  3. Hallo, kan ik deze 1 dag van tw voren maken en hoe en waar kan ik de taart dan het beste bewaren?

    Honey op 24 December 2011

  4. Hoi Honey, ja hoor, dat is geen probleem. Goed afdekken met plastic folie en in de koelkast zetten (zorg ervoor dat er geen sterk geurende etenswaren in de koelkast staan, bijvoorbeeld knoflook, want de taart neemt dan de smaken over). Veel groeten, Lisa

    Lisa op 24 December 2011

Reactie achterlaten