Home Page › Wereld › Overig Europa ›
Duitse pruimentaart
Of een Beiers pruimengebak.
Dit is een makkelijke taart waarbij je gebruikt maak van een broodbakmachine. Het deeg maak je in de machine, de rest doe je met de hand. De taart is niet overdreven zoet, dus kan ook gewoon bij de lunch gegeten worden. Het recept komt uit Het broodmachine bakboek van Jennie Shapter. Zorg dat de pruimen op kamertemperatuur zijn. Deze taart is het lekkerst als hij warm uit de oven komt.
Probeer ook eens pruimencake, snelle pruimentaartjes of omgekeerde pruimencake.
Ingrediënten
- 90 ml melk
- 1 ei
- 225 gram bloem
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel zout
- 3 eetlepels poedersuiker
- 25 gram gesmolten boter
- 1 theelepel instantgist
- 675 gram rijpe pruimen
- 2 eetlepels kristalsuiker
- Om te serveren poedersuiker
Bereidingswijze & foto's
-
Schenk de melk in de broodvorm van de machine en breek het ei erboven. Strooi de bloem er zo op dat hij de vloeistof helemaal bedekt. Voeg de poedersuiker, het zout en de gesmolten boter in aparte hoeken toe. Maak een kuiltje in het midden van de bloem (niet zo ver dat de vloeistof bloot komt te liggen) en strooi daar de gist in.
-
Zet de machine aan op de deegstand (bij mijn machine duurt dit 1,5 uur met rijstijd).
-
Vet een springvorm van 26 cm in met boter. Kneed het deeg even door en verdeel het dan over de bodem van de taartvorm (je kunt het ook uitrollen met een deegroller, maar ik duw het gewoon in de hoeken).
-
Snij de pruimen in vieren en verwijder de pit. Verdeel ze over de bodem van de taart. Bedek de taartvorm met plastic folie en laat 45 minuten rijzen op een warme plaats.
-
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
Bestrooi de pruimen met de kristalsuiker. Zet de vorm in de oven en bak de taart 30 minuten of totdat hij goudbruin is. Bestrooi met poedersuiker en serveer warm.
Er zijn nog geen reacties.