Home Page › Zoetigheid › Muffins ›
Muffins met gedroogd fruit
Maak je eigen muffins! Het idee van een muffin is overgewaaid uit de VS. Wat leuk is aan deze kleine cakejes, is dat je ze op allerlei manieren kunt vullen.
De basis van elk muffinrecept gaat uit van een aantal droge ingrediënten (bloem, suiker e.d.) die je mengt met natte ingrediënten (melk, boter, ei e.d.). Met dit recept kun je heerlijke muffins maken die gevuld zijn met gedroogd fruit (tutti frutti). Voor deze muffins heb ik gebruik gemaakt van: rozijnen, gedroogde appelringen en gedroogde peer. Je kunt uiteraard ook andere soorten kiezen zoals abrikozen en pruimen.
Kijk ook eens bij muffins met zomerfruit, plaatkoek met gedroogd fruit of cake met pruimen en abrikozen.
Ingrediënten
- 250 gram gedroogd fruit
- 320 gram bloem
- 4 flinke eetlepels bruine basterdsuiker
- 2 flinke theelepels bakpoeder
- 340 ml melk
- 2 eieren
- 1,5 theelepel zout
- 120 gram roomboter
- 2 theelepels vanille aroma
- 2 theelepels kaneel
Bereidingswijze & foto's
-
Meng in een kom de droge ingrediënten, dus: de bloem, de suiker, de bakpoeder, het zout en de kaneel.
-
Was en snij het gedroogde fruit in kleine stukjes (de rozijnen hoef je niet te snijden).
-
Smelt de boter in de magnetron tot het helemaal vloeibaar is (ongeveer 40 sec.)
-
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
Meng in een andere kom de eieren, de melk, de boter en de vanille. Klop even kort met een garde. Voeg de droge ingrediënten toe en klop met de garde door elkaar.
-
Voeg het droge fruit toe en roer met een lepel.
-
Neem de bakvorm en zet er papieren cakevormpjes in (dit maakt het makkelijker om de muffins uit de vorm te halen én zorgt voor minder afwas).
-
Vul de muffinvormpjes tot de rand. Ze zullen dan boven de vorm rijzen. Als je de muffins voor de helft vult, krijg je het formaat van cupcakejes.
-
Zet de muffins voor 25 minuten in de oven.
Er zijn nog geen reacties.