Home Page › Zoetigheid › Muffins ›
Bananenmuffins
Muffins met banaan!
Dit recept komt uit Hoe word ik een goddelijke huisvrouw van Nigella Lawson. Kijk eens in de voor een exemplaar van dit boek. Probeer ook eens kaneelmuffins, bananencake met chocola of omgekeerde bananentaart met toffee.
Ingrediënten
- 2 grote en rijpe bananen
- 150 gram bloem
- 30 gram roomboter
- 60 gram honing
- 0,5 theelepel vanille extract
- 2 theelepels bakpoeder
- 1/2 theelepel kaneel
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 190°C
-
Smelt de boter met de honing en vanille in de pan. Haal de pan van het vuur.
-
Prak de bananen met een vork.
-
Meng in een kom de bloem, het bakpoeder en de kaneel.
-
Roer de bananen door het honingmengsel, roer dit mengsel losjes door het bloemmengsel.
-
Vet een muffinvorm in of vul met papieren bakjes.
-
Vul de bakjes voor tweederde met het beslag. Bak de muffins 25 minuten in de oven of totdat ze goudbruin zijn. Laat ze 5 minuten in de vorm afkoelen, haal ze uit de vorm en laat helemaal afkoelen.
3 Reacties
• Renate op 15 February 2012 ∞
• lynn op 21 March 2012 ∞
• Lisa op 21 March 2012 ∞