Bananenmuffins

Muffins met banaan!

Dit recept komt uit Hoe word ik een goddelijke huisvrouw van Nigella Lawson. Kijk eens in de voor een exemplaar van dit boek. Probeer ook eens kaneelmuffins, bananencake met chocola of omgekeerde bananentaart met toffee.

DSC_0171

bananen bananenmuffins rijpe bananen
Bananenmuffins
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
12 muffins

Ingrediënten

  • 2 grote en rijpe bananen
  • 150 gram bloem
  • 30 gram roomboter
  • 60 gram honing
  • 0,5 theelepel vanille extract
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel

Bereidingswijze & foto's

Verwarm de oven voor op 190°C

  1. Smelt de boter met de honing en vanille in de pan. Haal de pan van het vuur. DSC_0174

  2. Prak de bananen met een vork. DSC_0176

  3. Meng in een kom de bloem, het bakpoeder en de kaneel.

  4. Roer de bananen door het honingmengsel, roer dit mengsel losjes door het bloemmengsel. DSC_0178 DSC_0179

  5. Vet een muffinvorm in of vul met papieren bakjes.

  6. Vul de bakjes voor tweederde met het beslag. Bak de muffins 25 minuten in de oven of totdat ze goudbruin zijn. Laat ze 5 minuten in de vorm afkoelen, haal ze uit de vorm en laat helemaal afkoelen. DSC_0181

DSC_0227

3 Reacties

  1. De muffins worden heel dik en zwaar. Lekkerder met een grote klodder slagroom of een paar bolletjes vanilleijs. Heeft meer de structuur van een bananenscone ipv een muffin. Niet voor herhaling vatbaar helaas.

    Renate op 15 February 2012

  2. Moeten er geen eieren bij?

    lynn op 21 March 2012

  3. Hoi Lynn, nee, in dit recept horen geen eieren. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 21 March 2012

Reactie achterlaten