Pistachekoekjes

Lekkere, zachte pistachekoekjes!

Probeer ook eens amandelkoekjes, amaretti of triple chocolate chip koekjes.

koekjes met pistache koekjes zonder ei pistachekoekjes
Pistachekoekjes
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
20 koekjes

Ingrediënten

  • 50 gram gepelde pistaches
  • 70 gram boter
  • 20 gram witte basterdsuiker
  • 85 gram bloem
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels, extra pistaches

Bereidingswijze & foto's

Verwarm de oven voor op 170°C

  1. Klop de boter romig met de suiker. Koekjes - 003

  2. Voeg de honing toe en roer door elkaar.

  3. Hak de 2 eetlepels pistaches in stukjes.

  4. Maal de gepelde pistaches fijn in een keukenmachine. Voeg ze toe aan het botermengsel en roer door elkaar. Koekjes - 004 Koekjes - 006

  5. Zeef de bloem erbij en roer door elkaar. Koekjes - 008

  6. Bedek een bakplaat met bakpapier.

  7. Vorm balletjes van het deeg en duw er met je duim een kuiltje in. Verdeel de gehakte pistachenoten over de koekjes. Koekjes - 009 Koekjes - 010

  8. Bak de koekjes voor 12 minuten in de oven. Laat even afkoelen en leg ze daarna op een rooster om volledig af te koelen.

Koekjes - 033

4 Reacties

  1. mijn koekjes waren iets droger dan op de plaatjes te zien was.. maar ze zijn wel super lekker!

    laura op 3 July 2011

  2. Hoi Laura, bedoel je het deeg of de gebakken koekjes? Anders kun je ze misschien de volgende keer iets minder lang bakken. Fijn dat ze wel lekker waren! Veel groeten, Lisa

    Lisa op 4 July 2011

  3. Kan ik normale suiker gebruiken? Zoja hoeveel? Wat voor toevoeging geeft bastaard suiker voor dit koekje?

    Groetjes!

    Miriam op 30 September 2012

  4. Hoi Miriam, dat kan wel, maar de basterdsuiker zorgt ervoor dat de koekjes niet droog worden. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 30 September 2012

Reactie achterlaten