Home Page › Zoetigheid › Koekjes ›
Pistachekoekjes
Lekkere, zachte pistachekoekjes!
Probeer ook eens amandelkoekjes, amaretti of triple chocolate chip koekjes.
Ingrediënten
- 50 gram gepelde pistaches
- 70 gram boter
- 20 gram witte basterdsuiker
- 85 gram bloem
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels, extra pistaches
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 170°C
-
Klop de boter romig met de suiker.
-
Voeg de honing toe en roer door elkaar.
-
Hak de 2 eetlepels pistaches in stukjes.
-
Maal de gepelde pistaches fijn in een keukenmachine. Voeg ze toe aan het botermengsel en roer door elkaar.
-
Zeef de bloem erbij en roer door elkaar.
-
Bedek een bakplaat met bakpapier.
-
Vorm balletjes van het deeg en duw er met je duim een kuiltje in. Verdeel de gehakte pistachenoten over de koekjes.
-
Bak de koekjes voor 12 minuten in de oven. Laat even afkoelen en leg ze daarna op een rooster om volledig af te koelen.
4 Reacties
• laura op 3 July 2011 ∞
• Lisa op 4 July 2011 ∞
• Miriam op 30 September 2012 ∞
• Lisa op 30 September 2012 ∞