Home Page › Zoetigheid › Glutenvrij ›
Kokosmakronen
Makronen met kokos, gemaakt van eiwitschuim, suiker en kokos. Heerlijke koekjes met een krokante buitenkant en een zachte, marshmallowachtige binnenkant.
Probeer ook eens marshmallowkoekjes, amaretti of schuimzoenen.
Ingrediënten
- 125 gram, gedroogd gemalen kokos
- 2 eiwitten
- 100 gram witte basterdsuiker
- 1/2 citroen
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 150°C
-
Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf. Als er vettigheid of water in je kom zit, worden de eiwitten niet stijf, zorg dus dat je een schone kom gebruikt. Wrijf de kom eventueel nog in met citroensap om er zeker van te zijn.
-
Voeg een deel van de suiker toe en klop opnieuw. Voeg zo de suiker in delen toe en klop tot een glanzend mengsel.
-
Rasp de schil van de citroen, meng met de kokos en schep vervolgens door het schuim heen.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Schep met een lepel kleine bergjes schuim op de bakplaat.
-
Bak ze 30 – 40 minuten in de oven. Ze zijn dan lichtbruin. Trek ze voorzichtig van het bakpapier af en laat ze afkoelen.
3 Reacties
• Joshi-Aino op 10 September 2009 ∞
• MayLing op 23 October 2011 ∞
• Lisa op 23 October 2011 ∞