Kaaskoekjes

Kaashapjes met bladerdeeg!

Je kunt je eigen bladerdeeg maken, maar je kunt ook kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken. Probeer ook eens empanada’s met zoete aardappel en avocado, geitenkaashapjes of pittige hapjes.

bladerdeeghapjes kaashapjes kaaskoekjes snelle kaaskoekjes
Kaaskoekjes
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
12 stuks

Ingrediënten

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 ei
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze & foto's

Verwarm de oven voor op 200°C

  1. Ontdooi het bladerdeeg.

  2. Bestrooi de bladerdeegplakjes met de geraspte kaas. Voeg eventueel zout en peper toe. Pastry, Ragout, soep - 129

  3. Rol de rolletjes op en leg ze 15 minuten in de koelkast. Pastry, Ragout, soep - 130

  4. Beleg een bakplaat met bakpapier.

  5. Snij de rollen in stukjes (ongeveer 6 – 8 per plakje). Leg de kaasrolletjes op de bakplaat. Pastry, Ragout, soep - 190 Pastry, Ragout, soep - 192

  6. Klop het ei los en bestrijk de koekjes met het ei. Pastry, Ragout, soep - 195

  7. Bak de kaaskoekjes 10 – 12 minuten in de oven of totdat ze goudbruin zijn. Serveer deze kaaskoekjes binnen een uur. Dan zijn ze nog lekker knapperig.

Pastry, Ragout, soep - 235

2 Reacties

  1. Lekker en makkelijk! Ook met een beetje pesto ertussen.

    De kinderen vonden mijn variatie met kaneel en suiker heerlijk. Ik bestreek het bladerdeeg eerst met wat losgeklopt ei zodat de kaneelsuiker goed bleef zitten. Na het oprollen dipte ik het rolletje nog even in het ei en het restant suiker. Werd lekker knapperig en ‘krakelingachtig’.

    Sacha op 9 January 2011

  2. Klinkt goed. Sacha! Die variatie gaan wij ook een keer proberen. Bedankt voor je reactie!

    Lisa op 9 January 2011

Reactie achterlaten