Empanadas met zoete aardappel en avocado

Heerlijke Spaanse hapjes met zoete aardappel en avocado.

Empanadas zijn Spaanse bladerdeeghapjes, maar ook in Zuid-Amerika vind je ze in overvloed. Deze empanadas worden gevuld met zoete aardappel en avocado. Probeer ook eens Amerikaanse pannenkoeken met bacon, broodjes met gehakt of uientaartjes met verse rozemarijn.

empanada's spaanse hapjes zoete aardappel
Empanadas met zoete aardappel en avocado
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
6 stuks

Ingrediënten

  • 6 plakjes, ontdooid bladerdeeg
  • 200 gram zoete aardappel
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • 1, losgeklopt ei
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze & foto's

Verwarm de oven voor op 220 C

  1. Zet een pan met water op het vuur en breng het water aan de kook.

  2. Schil de aardappel en snij in kleine blokjes. Kook de aardappelstukjes 4 minuten in de pan, giet ze daarna af en zet ze apart. Empanadas - 005 Empanadas - 007

  3. Schil de avocado en pureer het vruchtvlees met een vork. Empanadas - 010 Empanadas - 012

  4. Pel de rode ui en snij in ringen.

  5. Meng de avocadopuree met de rode ui en de blokjes aardappel. Breng op smaak met peper en zout. Empanadas - 016

  6. Schep twee eetlepels van het avocadomengsel op de helft van een plakje bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg dicht en vouw de randen dicht in een ronde vorm. Empanadas - 024

  7. Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg de empanadas erop en bestrijk met het losgeklopte ei. Empanadas - 031

  8. Bak de empanadas 15 minuten in de oven en serveer! Empanadas - 038

Empanadas - 049

1 reactie

  1. Was spannend om te maken maar het resultaat mocht er zijn. 8 heerlijke empanadas vergezeld met farmersalade zijn genoeg voor een hoofdgerecht. Tip: laat de empanada’s even afkoelen voordat je je mond verbrandt. (zei de ervaringsdeskundige..hehe)

    op 1 February 2011

Reactie achterlaten