Home Page › Hapjes ›
Empanadas met zoete aardappel en avocado
Heerlijke Spaanse hapjes met zoete aardappel en avocado.
Empanadas zijn Spaanse bladerdeeghapjes, maar ook in Zuid-Amerika vind je ze in overvloed. Deze empanadas worden gevuld met zoete aardappel en avocado. Probeer ook eens Amerikaanse pannenkoeken met bacon, broodjes met gehakt of uientaartjes met verse rozemarijn.
Ingrediënten
- 6 plakjes, ontdooid bladerdeeg
- 200 gram zoete aardappel
- 1 avocado
- 1 rode ui
- 1, losgeklopt ei
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 220 C
-
Zet een pan met water op het vuur en breng het water aan de kook.
-
Schil de aardappel en snij in kleine blokjes. Kook de aardappelstukjes 4 minuten in de pan, giet ze daarna af en zet ze apart.
-
Schil de avocado en pureer het vruchtvlees met een vork.
-
Pel de rode ui en snij in ringen.
-
Meng de avocadopuree met de rode ui en de blokjes aardappel. Breng op smaak met peper en zout.
-
Schep twee eetlepels van het avocadomengsel op de helft van een plakje bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg dicht en vouw de randen dicht in een ronde vorm.
-
Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg de empanadas erop en bestrijk met het losgeklopte ei.
1 reactie
• op 1 February 2011 ∞