Home Page › Zoetigheid › Koekjes ›
Gevulde speculaaskoeken
Lekkere gevulde koeken met marsepein!
Deze koeken worden gevuld met marsepein, maar je kunt ook een bolletje amandelspijs gebruiken.
Probeer ook eens gevulde koeken, stroopkoeken of gingerbread men.
Ingrediënten
- 100 gram roomboter
- 90 gram bruine basterdsuiker
- 1/2 theelepel vanille extract
- 180 gram bloem
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/4 theelepel versgeraspte nootmuskaat
- 1/8 theelepel gemalen kruidnagel
- snufje zout
- 100 gram marsepein
- 50 gram geschaafde amandelen
- 1 ei
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Snijd de boter in blokjes en meng met de bloem, kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat, kruidnagel, zout, suiker en vanille-extract. Kneed tot een samenhangend deeg.
-
Bestuif een werkblad met wat bloem. Rol het deeg dun uit. Het kan wat brokkelig zijn, duw het in dat geval gewoon samen met je handen. Voeg geen extra vocht toe, dan lopen de koeken uit in de oven. Steek met een uitsteker 20 rondjes uit (10 keer een bovenkant, 10 keer een onderkant).
-
Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg 10 onderkanten op de bakplaat.
-
Rol kleine bolletjes van de marsepein. Duw ze een beetje plat tussen je vingers en leg ze op de onderkant.
-
Klop het ei los. Bestrijk de randen van de onderkant van de koek en de marsepein met wat losgeklopt ei. Dit zorgt ervoor dat de stukken aan elkaar blijven plakken.
-
Leg de bovenkanten over de marsepein heen. Duw de randen aan. Maak je geen zorgen als de bovenkant wat lijkt te breken, duw gewoon weer samen. Bestrijk de bovenkanten met het losgeklopte ei.
-
Bestrooi de koeken met het amandelschaafsel.
-
Bak de koeken 18 minuten in de oven of totdat ze goudbruin zijn aan de randen. Leg ze op een rooster en laat ze helemaal afkoelen.
Er zijn nog geen reacties.