Home Page › Zoetigheid › Chocola ›
Rocky road cake met witte chocola
Een lekkere, zoete rocky road cake met witte chocola, gedroogde cranberries, marshmallows, pistaches, kokos en amandelen.
Het is alweer even geleden dat ik dit recept zag staan op het blog van Caroline. Het recept komt oorspronkelijk van deze website. Ik wilde hem meteen maken, maar helaas hebben wij eigenlijk nooit witte chocola in huis. Vanmiddag dus maar eens de ingrediënten gaan halen en deze rocky road cake gemaakt. De structuur is wel iets anders dan die van de standaardversie (voor mij is de standaard Nigella’s rocky road cake). Er zitten veel meer marshmallows in en minder crunch, de cake is dus iets zachter. De cranberries zijn heerlijk tegenover de zoete chocola en de noten maken het helemaal af, een lekkere geroosterde smaak van de amandelen en pistaches. Zoet is ie zeker, maar als je van witte chocola houdt, komt dat wel goed.
Ik heb een paar aanpassingen gemaakt op het originele recept. Arjan is niet zo dol op macademia’s (maar wel op witte chocola!), dus heb ik de macademia’s vervangen door amandelen. Toen ik de chocola had gesmolten, ging de deurbel. En toen wilde ik nog even wat foto’s maken. De witte chocola was dus al wat afgekoeld toen ik ze over de marshmallows goot. Ik vind het juist lekker als de marshmallows een beetje smelten, dus heb ik de cake nog maar even in een lauwwarme oven gezet (een paar minuten), toen de bovenkant een beetje goudbruin begon te worden, heb ik de rocky road uit de oven gehaald en helemaal laten afkoelen.
Probeer ook eens rocky kerst, rocky road cake met Turks fruit of rocky karamel.
Ingrediënten
- 200 gram marshmallows (mini’s)
- 100 gram gedroogde cranberries
- 110 gram ongezouten amandelen
- 60 gram ongezouten pistaches
- 35 gram gemalen kokos
- 400 gram witte chocolade
Bereidingswijze & foto's
-
Beleg een bakvorm van 18 bij 25 cm met bakpapier.
-
Rooster de noten in een pan zonder boter of olie totdat ze bruin beginnen te worden. Hak ze grof.
-
Meng in een flinke kom de marshmallows, cranberries, kokos, amandelen en pistaches.
-
Breek de chocola in stukjes en stop in een hittebestendige kom. Zet in de magnetron op laag vermogen. Laat 1 minuut smelten en schep dan een keer om. Verhit de chocola dan telkens 30 seconden totdat alles gesmolten is.
-
Giet de chocola over het marshmallowmengsel. Roer door elkaar. Schep het mengsel in de bakvorm en verdeel gelijkmatig over de vorm. Zet eventueel nog even in een lauwwarme oven om de bovenste marshmallows te roosteren. Laat helemaal afkoelen. Zet de rocky road cake in de koelkast en laat minstens twee uur hard worden. Snij in stukken en serveer.
7 Reacties
• Caroline Brouwer op 22 January 2011 ∞
• Anna op 24 January 2011 ∞
• Sylvia op 27 July 2011 ∞
• Sylvia op 27 July 2011 ∞
• Lisa op 5 August 2011 ∞
• samantha op 26 October 2011 ∞
• Lisa op 26 October 2011 ∞