Pure chocoladekoekjes

Heerlijke koekjes met een intense chocoladesmaak.

Deze koekjes hebben een échte chocoladekick. Probeer ook eens mokkakoekjes, world peace cookies of smeuïge cacaokoekjes.

koekjes met pure chocola pure chocoladekoekjes
Pure chocoladekoekjes
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
12 stuks

Ingrediënten

  • 110 gram pure chocola
  • 30 gram boter
  • 65 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 30 gram bloem
  • 10 gram cacaopoeder
  • snufje zout

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. Breek de chocola in stukjes. Stop 80 gram van de pure chocola in een kom met de boter. Smelt in de magnetron op een lage stand en roer elke 30 seconde totdat je een homogene massa hebt. Laat het mengsel helemaal afkoelen (als je dit niet doet, wordt het koekjesdeeg te vloeibaar). Browniekoekjes - 001 Browniekoekjes - 002

  3. Hak ondertussen de overige 30 gram pure chocola in blokjes. Zeef de bloem en het cacaopoeder.

  4. Meng het afgekoelde chocolademengsel met de suiker en mix op middelhoge snelheid tot een romig mengsel (ongeveer 3 minuten). Browniekoekjes - 006

  5. Voeg het ei toe en mix opnieuw totdat het ei volledig is opgenomen (30 sec.). Browniekoekjes - 007 Browniekoekjes - 008

  6. Voeg de vanille, de bloem, het cacaopoeder en het zout toe en schep losjes door elkaar. Schep de kleine stukjes melkchocola door het deeg. Browniekoekjes - 013 Browniekoekjes - 014

  7. Beleg een bakplaat met bakpapier. Schep theelepels van het beslag op de bakplaat, laat voldoende ruimte tussen de koekjes, want ze lopen uit (9 voor een standaard bakplaat werkt prima). Browniekoekjes - 017

  8. Bak de koekjes in de oven voor 9 – 11 minuten. Draai de bakplaat halverwege om. Til het bakpapier aan de zijkanten op en leg het bovenop een rooster om helemaal af te koelen. Haal ze dan van het bakpapier af en enjoy! Je kunt ze 4 dagen in een luchtdichte trommel bewaren.

Browniekoekjes - 033

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten