Krokante pindakoek met chocola

Een plaatkoek met pinda's, chocola, cornflakes en honing.

Deze koek doet denken aan een rocky road cake, alleen met iets andere ingrediënten. Het is een simpele plaatkoek die je niet hoeft te bakken. Het recept komt uit The genuine American cookie & muffin book van Peter Shaffer.

Ik heb voor de chocoladestukjes half melkchocola, half pure chocola gebruikt. In het originele recept wordt alleen melkchocola gebruikt. Je kunt zelf kijken wat je het lekkerst vindt.

Probeer ook eens Snickers shortbread, ijscake met chocola en pinda’s of rocky karamel.

chocoladestukjes krokante pindakoek
Krokante pindakoek met chocola
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
18 stuks

Ingrediënten

  • 225 gram cornflakes
  • 200 gram melkchocolade
  • 115 gram gezouten pinda’s
  • 250 gram gladde pindakaas
  • 300 gram heldere honing
  • 85 gram lichtbruine basterdsuiker

Bereidingswijze & foto's

  1. Vet een vorm van 23 bij 23 cm in met boter of beleg de onderkant met bakpapier.

  2. Hak de melkchocolade in stukjes en meng in een kom met de cornflakes en de pinda’s. Crunchy pindasnack - 001 Crunchy pindasnack - 002 Crunchy pindasnack - 004

  3. Stop de pindakaas, honing en suiker in een steelpan en laat op laag vuur smelten terwijl je roert (breng niet aan de kook). Pas op dat het mengsel niet laat aanbranden. Blijf roeren totdat de suiker opgelost is. Crunchy pindasnack - 003 Crunchy pindasnack - 009

  4. Giet het pindakaasmengsel in de kom met de cornflakes en schep door elkaar. Crunchy pindasnack - 011 Crunchy pindasnack - 014

  5. Schep het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad (zo goed als dat gaat). Crunchy pindasnack - 021

  6. Zet de koek minstens 1 – 2 uur in de koelkast en snij hem dan in stukken.

Crunchy pindasnack - 043

4 Reacties

  1. Weer zo’n lekker simpel recept! Mag ik vragen wat die donkerbruine ronde stukjes zijn die tussen de melkchocolade zitten, want ik zie dat niet terug bij de ingrediënten? Of zie ik het over het hoofd? Dankjewel!

    Sjors op 27 November 2011

  2. Hoi Sjors, dat zijn pure chocoladestukjes. Ben ik vergeten bij het recept te zetten, maar alleen melkchocolade leek me een beetje zoet, dus ik heb half puur en half melkchocolade gebruikt. Ik ga het meteen even aanpassen in het recept. Bedankt voor de tip! Veel groeten, Lisa

    Lisa op 27 November 2011

  3. hoi,

    Het lijkt me een heerlijk recept alleen vraag ik me af of je ect gezouten pinda’s moet gebruiken? Moet het niet ongezouten zijn? Groeten

    Azize op 6 December 2011

  4. Hoi Azize, het zout van de pinda’s is juist erg lekker in deze koek. Maar je kunt ook ongezouten pinda’s gebruiken hoor. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 6 December 2011

Reactie achterlaten