Home Page › Zoetigheid › Chocola ›
Krokante pindakoek met chocola
Een plaatkoek met pinda's, chocola, cornflakes en honing.
Deze koek doet denken aan een rocky road cake, alleen met iets andere ingrediënten. Het is een simpele plaatkoek die je niet hoeft te bakken. Het recept komt uit The genuine American cookie & muffin book van Peter Shaffer.
Ik heb voor de chocoladestukjes half melkchocola, half pure chocola gebruikt. In het originele recept wordt alleen melkchocola gebruikt. Je kunt zelf kijken wat je het lekkerst vindt.
Probeer ook eens Snickers shortbread, ijscake met chocola en pinda’s of rocky karamel.
Ingrediënten
- 225 gram cornflakes
- 200 gram melkchocolade
- 115 gram gezouten pinda’s
- 250 gram gladde pindakaas
- 300 gram heldere honing
- 85 gram lichtbruine basterdsuiker
Bereidingswijze & foto's
-
Vet een vorm van 23 bij 23 cm in met boter of beleg de onderkant met bakpapier.
-
Hak de melkchocolade in stukjes en meng in een kom met de cornflakes en de pinda’s.
-
Stop de pindakaas, honing en suiker in een steelpan en laat op laag vuur smelten terwijl je roert (breng niet aan de kook). Pas op dat het mengsel niet laat aanbranden. Blijf roeren totdat de suiker opgelost is.
-
Giet het pindakaasmengsel in de kom met de cornflakes en schep door elkaar.
-
Schep het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad (zo goed als dat gaat).
-
Zet de koek minstens 1 – 2 uur in de koelkast en snij hem dan in stukken.
4 Reacties
• Sjors op 27 November 2011 ∞
• Lisa op 27 November 2011 ∞
• Azize op 6 December 2011 ∞
• Lisa op 6 December 2011 ∞