Chocoladetaart met frambozen

Een dubbele chocoladetaart, gevuld met frambozen!

Probeer ook eens Nigella’s ouderwetse chocoladetaart, chocoladetaart met mokka of chocolade-marshmallowtaart.

chocoladetaart met frambozen
Chocoladetaart met frambozen
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
taart van 18 cm

Ingrediënten

  • 210 gram bloem
  • 25 gram cacao
  • 0,5 theelepel bakpoeder
  • 150 gram kristalsuiker
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 theelepels vanille extract
  • 240 ml water
  • 200 gram frambozenjam
  • 50 gram melkchocolade
  • 20 gram witte chocola

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.

  2. Zeef de bloem in een kom.

  3. Roer de cacao en het bakpoeder erdoorheen. dsc_01126

  4. Schep de suiker erdoorheen.

  5. Voeg, terwijl je blijf kloppen met een garde, de olie, azijn en de vanille toe.

  6. Voeg het water toe en klop tot een klontvrij beslag.

  7. Giet het beslag in twee met bakpapier beklede bakvormen van 18 cm of bak de cakehelften één voor een. dsc_0114 dsc_01171

  8. Zet de cake in de oven en bak voor 20 – 25 minuten. Een prikker moet weer schoon uit de taart komen. Laat de bodems helemaal afkoelen. dsc_01221

  9. Schep de jam op de bodem. Smeer uit met een mes en leg de andere bodem erbovenop. dsc_01232 dsc_0124 dsc_01281 dsc_01301

  10. Smelt de melkchocolade au bain marie of in de magnetron (ongeveer 1 minuut). Giet over de bovenkant en verspreid met een mes. Laat even afkoelen.

  11. Smelt de witte chocola en giet in een cirkel over de melkchocola. Trek de witte chocola eventueel met een satéprikker door de melkchocola heen. Laat helemaal afkoelen. Snijd de taart in stukken. dsc_01412

dsc_01513

1 reactie

  1. Spijtig! de eerste keer is het niet gelukt! de temperaturen kloppen niet! Je moet ze op 180° bakken 25 min en dan daarna bakte ik ze nog eens 10 min op 190° Zo ben ik er wel gekomen. Ze zijn wel redelijk dun!

    Soraya op 21 March 2011

Reactie achterlaten