Home Page › Zoetigheid › Chocola ›
Chocoladefudge met marshmallows
Fudge, een zachte Engelse toffee, is redelijk gecompliceerd om zelf te maken, maar niet met dit recept! Geen thermometer nodig, snel en simpel en bovenal yummy in your tummy!
Als je gecondenseerde melk over hebt van bijvoorbeeld de chocolade-marshmallowtaart, kun je zelf snel en makkelijk fudge maken. Het idee voor de fudge kreeg ik toen ik in Nigella Express een basisrecept voor chocoladefudge zag. Kijk ook eens bij Rocky Road Cake, chocoladetaart met marshmallows of pindakaassnacks.
Ingrediënten
- 100 gram pure chocola
- 15 gram roomboter
- 100 ml gecondenseerde melk (wat te doen met de overige gecondenseerde melk)
- 50 gram marshmallows
Je kunt deze fudge ook bewaren in de diepvries totdat je het wil gebruiken. Je hoeft het dan niet te ontdooien, het kan zo uit de vriezer gegeten worden.
Bereidingswijze & foto's
-
Giet de gecondenseerde melk in een steelpannetje.
-
Voeg de roomboter toe, zet het vuur laag.
-
Voeg de chocola in stukjes toe.
-
Meng alles goed tot je één samenhangend geheel hebt.
-
Als je noten gebruikt, hak deze dan eerst in stukjes door ze in een stevig plastic zakje stuk te slaan met een deegroller.
-
Voeg de noten of de marshmallows toe. Roer door elkaar.
-
Neem een kleine ovenschaal (ongeveer 5 bij 10 cm) of iets anders waar je de fudge op kunt gieten.
-
Beleg de ovenschaal met bakpapier en schep de fudge erop. Je wil ongeveer een dikte van 1,5 cm.
-
Laat de fudge afkoelen en zet in de koelkast.
7 Reacties
• Marco op 16 March 2010 ∞
• mariska op 10 February 2011 ∞
• Lisa op 11 February 2011 ∞
• Sheila op 20 February 2011 ∞
• Lisa op 20 February 2011 ∞
• Wendela op 23 February 2013 ∞
• Lisa op 23 February 2013 ∞