Chocoladefudge met marshmallows

Fudge, een zachte Engelse toffee, is redelijk gecompliceerd om zelf te maken, maar niet met dit recept! Geen thermometer nodig, snel en simpel en bovenal yummy in your tummy!

Als je gecondenseerde melk over hebt van bijvoorbeeld de chocolade-marshmallowtaart, kun je zelf snel en makkelijk fudge maken. Het idee voor de fudge kreeg ik toen ik in Nigella Express een basisrecept voor chocoladefudge zag. Kijk ook eens bij Rocky Road Cake, chocoladetaart met marshmallows of pindakaassnacks.

Chocoladefudge met marshmallows
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
8 stukjes

Ingrediënten

  • 100 gram pure chocola
  • 15 gram roomboter
  • 100 ml gecondenseerde melk (wat te doen met de overige gecondenseerde melk)
  • 50 gram marshmallows

Je kunt deze fudge ook bewaren in de diepvries totdat je het wil gebruiken. Je hoeft het dan niet te ontdooien, het kan zo uit de vriezer gegeten worden.

Bereidingswijze & foto's

  1. Giet de gecondenseerde melk in een steelpannetje. 3176805938_7a612ae1202

  2. Voeg de roomboter toe, zet het vuur laag.

  3. Voeg de chocola in stukjes toe.

  4. Meng alles goed tot je één samenhangend geheel hebt.

  5. Als je noten gebruikt, hak deze dan eerst in stukjes door ze in een stevig plastic zakje stuk te slaan met een deegroller.

  6. Voeg de noten of de marshmallows toe. Roer door elkaar. 3175973073_2f0d4247af1

  7. Neem een kleine ovenschaal (ongeveer 5 bij 10 cm) of iets anders waar je de fudge op kunt gieten.

  8. Beleg de ovenschaal met bakpapier en schep de fudge erop. Je wil ongeveer een dikte van 1,5 cm. 3175967825_6b9a1b7e01_b1

  9. Laat de fudge afkoelen en zet in de koelkast.

3177126041_7010e560b4_b

7 Reacties

  1. Ik heb dit recept in het weekend gemaakt….LEKKER!!!!

    Marco

    Marco op 16 March 2010

  2. Ik heb hem met mijn verjaardag gemaakt. Alleen is het aansnijden erg lastig, je mes warm maken onder de warm-waterstraal helpt. Maar ook het eten met een bestekvorkje is een gevecht tegen de marshmallow-topping. Ondaks dat, de moeite waard!!! Erg lekker!!! Ik ga hem binnenkort weer maken, maar met een andere topping.

    mariska op 10 February 2011

  3. Hoi Mariska, ik denk ook niet dat fudge erg geschikt is om met een bestekvorkje te eten. Ik snij het gewoon in kleine vierkanten blokjes en laat het zo uit het vuistje eten. Goede tip om je mes warm te maken. Heb jij van de marshmallows een topping gemaakt of gewoon door de fudge geroerd? Ik heb hem namelijk door de fudge geroerd en dat was geen probleem. Leuk om te horen dat ie wel lekker was!

    Veel groeten, Lisa

    Lisa op 11 February 2011

  4. Ik heb hem gisteren gemaakt… erg lekker. Ze zijn prima gelukt, dus bedankt voor het recept. En daarna in stukjes snijden, zodat je ze met de hand kan eten (zoals het hoort bij een fudge).

    Een tip: het aansnijden gaat moeiteloos met een plastic mes. Deze zijn bijv. te koop bij de Hema en worden speciaal gebruikt voor het aansnijden van taarten/gebak. Met dit mes is het ook erg makkelijk om de marshmellows in kleine stukjes te snijden, zonder dat het blijft plakken. De stukjes heb ik er in gegooid.

    Vraagje: wat gebeurt er als ik geen bakpapier gebruik? Is de fudge dan niet uit de schaal te krijgen?

    Sheila op 20 February 2011

  5. Hoi Sheila, wat een goede tip van dat mes! Ik ga eens kijken of ik die kan vinden bij onze Hema. Ik heb eerlijk gezegd geen idee wat er gebeurt als je geen bakpapier gebruikt, maar ik denk inderdaad dat het dan aan de vorm blijft plakken. Bedankt voor je reactie! Veel groeten, Lisa

    Lisa op 20 February 2011

  6. Hoelang moet het in de oven? En op hoeveel graden? Alvast bedankt!

    Wendela op 23 February 2013

  7. Beste Wendela, de fudge hoeft niet in de oven. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 23 February 2013