Home Page › Zoetigheid › Chocola ›
Bonbons maken
Maak je eigen bonbons!
Voor mijn ‘vrijgezellendag’ zijn we twee jaar geleden onder andere bonbons gaan maken bij Winters in Valkenswaard. Natuurlijk wilde ik dat ook wel even thuis proberen. Helaas zonder de bakken vol met chocola en de professionele trilplaten (ja, echt!), maar het is toch gelukt. Ik was alleen één klein ding vergeten: als je met je vingers aan de bonbons komt, laat het een afdruk achter. En dat ziet er niet echt fantastisch uit op de foto, maar ja, bear with me. Het was een probeersel, dus ik heb niet uitgebreid geëxperimenteerd met vullingen. Dat ben ik wel van plan, want het was hartstikke simpel om deze te maken.
De bakken met chocola bij Winters
Probeer ook eens marshmallowblokjes, brownies met mascarpone of chocolade-pindakoek.
Ingrediënten
- 150 gram pure chocola
- 10 theelepels Nutella
Bereidingswijze & foto's
-
Leg de siliconen bonbonvorm in de koelkast. Smelt de chocola op laag vermogen in de magnetron.
-
Giet de gesmolten chocola in de vormpjes. Zet de vorm een paar minuten terug in de koelkast.
-
Giet de gesmolten chocola uit de vorm terug in de kom. Je hebt nu als het goed is een dunne laag chocola in je vormpjes.
-
Vul de vormpjes met theelepels Nutella of andere chocoladepasta. Smeer te veel pasta eraf zodat de bovenkant glad is.
-
Giet er weer gesmolten chocola overheen, strijk te veel aan chocola eraf. Zet weer in de koelkast. Laat hard worden.
-
Druk de bonbons uit hun vorm. Raak ze niet aan met je vingers (maar bijvoorbeeld met keukenpapier of een plastic handschoen).
2 Reacties
• Bregje op 4 July 2011 ∞
• Janna op 15 March 2012 ∞