Home Page › Zoetigheid › Cakejes ›
Babycakejes
Schattige, kleine cakejes met baby's van fondant.
Deze cakejes kosten even wat tijd, dus trek er rustig een middag voor uit. De fondantfiguurtjes kun je het beste 1 dag laten drogen voordat je de cakejes ermee decoreert. De baby’s en hun dekentjes worden gemaakt van fondant. Het recept voor de cakejes komt uit Nigella Lawson’s Hoe word ik een goddelijke huisvrouw. Probeer ook eens deze paascakejes, regenboogcakejes of sinaasappelcakejes.
Ingrediënten
Voor de baby’s
- 500 gram fondant
- Voor de lijm poedersuiker
- Verschillende soorten voedings- kleurstof
Voor de cakejes
- 125 gram boter
- 125 gram kristalsuiker
- 2 eieren
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel vanille extract
- 2 – 3 eetlepels, eventueel melk
- 12 papieren cakevormpjes
Voor het boterglazuur
- 75 gram roomboter
- 150 gram poedersuiker
- 1 theelepel citroensap
Alle ingrediënten op kamertemperatuur
Bereidingswijze & foto's
-
Maak eerst de fondantfiguurtjes. Gebruik kleurstof om het fondant te kleuren en rol er 12 hoofdjes van. Maak vervolgens armpjes, oogjes, spenen en de mond.
-
Bestuif een werkblad met poedersuiker. Rol een stuk wit fondant uit en gebruik een raviolisnijder (of gewoon een mes) om het fondant in 12 kleedjes te snijden met gekartelde randjes.
-
Kleur de rest van het fondant in verschillende kleuren. Gebruik de raviolisnijder opnieuw om vierkantjes te maken voor op het dekentje.
-
Meng poedersuiker met wat water en gebruik dit als lijm. Gebruik de achterkant van een theelepel om de lijm te gebruiken. Plak de oogjes, mond en speentjes op de hoofdjes. Plak de vierkanten op de dekentjes. Leg de dekentjes over de babyhoofdjes en laat 1 dag drogen.
-
Maak de cakejes. Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de boter romig en zacht en voeg de suiker toe. Blijf kloppen tot je een romig mengsel krijgt. Voeg de eieren en vanille toe en klop door elkaar. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het botermengsel en spatel door elkaar.
-
Vul een muffinvorm met lichtblauwe en lichtroze papieren bakjes.
-
Verdeel het beslag evenredig over de bakjes.
-
Bak de cakejes voor 15 – 20 minuten in de oven of totdat de bovenkant goudbruin is. Laat ze helemaal afkoelen voordat je ze gaat glazuren. Snij de bovenkant van de cakejes eraf als ze te erg gerezen zijn.
-
Maak het boterglazuur: zeef de poedersuiker in een kom. Roer de zachte boter en de citroensap erdoorheen.
-
Besmeer de cakejes met het boterglazuur.
-
Leg de baby’s met hun dekentjes op het cakeje. Serveer dezelfde dag.
3 Reacties
• Bregje op 10 April 2010 ∞
• Iris & Heleen op 11 April 2010 ∞
• Tamara Kroef op 12 November 2010 ∞