Home Page › Zoetigheid › Cake ›
Dubbele chocoladecake
Een zachte chocoladecake gevuld met chocoladestukken.
Je kunt voor dit recept kant-en-klare chocolate chips gebruiken, maar ook zelf stukjes chocola snijden met een stevig mes. Verdeel elk vierkantje van een tablet chocola in vieren. Ik heb voor dit recept een combinatie van melkchocola en witte chocola gebruikt, maar je kunt hier natuurlijk mee variëren. Ik heb een bakblik van 15 cm gebruikt.
Kijk ook eens bij chocoladekoekjes met vanillevulling, triple chocolate chip koekjes of Nigella’s ouderwetse chocoladetaart.
Ingrediënten
- 210 gram bloem
- 25 gram cacao
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 150 gram kristalsuiker
- 75 ml zonnebloemolie
- 1 eetlepel azijn
- 2 theelepels vanille-extract
- 240 ml water
- 75 gram chocoladestukjes
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 150°C.
-
Zeef de bloem.
-
Meng de bloem met de cacao, het bakpoeder en het zout.
-
Roer de suiker erdoorheen.
-
Voeg de olie, azijn en de vanille toe. Roer opnieuw.
-
Voeg het water toe en klop met een garde tot een klontvrij deeg.
-
Hak de chocola in stukken en schep door het beslag.
-
Schep het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm.
-
Bak de cake voor 40 minuten. Laat afkoelen en snij in stukken.
Er zijn nog geen reacties.