Home Page › Diner › Hoofdgerecht ›
Stroganoff
Een Russische saus met rundvlees, champignons en wodka.
Probeer ook eens rundvlees in kokossaus, chili con carne of rundvleestajine met pruimen.
Ingrediënten
- 250 gram magere runderlappen
- 125 gram champignons
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 250 ml runderbouillon
- 2 eetlepels wodka
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 eetlepels bloem
- 30 gram boter
- 125 ml zure room
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze & foto's
-
Pel de ui en snij in stukjes. Pel de knoflook en pers uit. Borstel de champignons schoon en snij in vieren.
-
Snij het rundvlees in reepjes.
-
Meng in een kom de bloem met de peper en het zout. Voeg het rundvlees toe en zorg dat de stukken goed bedekt zijn met bloem.
-
Smelt de boter in een braadpan.
-
Bak het vlees een paar minuten totdat de reepjes rondom bruin zijn.
-
Voeg de ui en knoflook toe en roerbak voor een paar minuten.
-
Voeg de champignons toe.
-
Roer de tomatenpuree en bouillon erdoorheen.
-
Leg de deksel op de pan en laat een half uur zachtjes koken.
-
Haal de deksel van de pan. Laat nog eens 15 minuten sudderen.
-
Roer de zure room en de wodka erdoorheen. Laat door en door heet worden en serveer met rijst of aardappelpuree.
1 reactie
• Thea op 10 December 2009 ∞