Home Page › Wereld › Italië ›
Cannelloni met spinazie en ricotta
Een lekkere pastamaaltijd met verse spinazie en ricotta.
Dit recept komt uit Jamie’s Dinners. Wij hebben het recept aangepast en bijvoorbeeld de witte saus niet toegevoegd. We hebben de cannelloni toen wel wat dieper in de tomatensaus geduwd en bestrooid met Parmezaanse kaas, anders wordt de canneloni wat te krokant. Ook hebben we in plaats van verse kruiden, gedroogde kruiden toegevoegd. Probeer ook eens rigatoni carbonara, ravioli met spinazie en geitenkaas of cannelloni met drie soorten kaas.
Ingrediënten
- 25 gram boter
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1/4 bolletje nootmuskaat
- 8 flinke handen verse spinazie
- 2 blikken (van 400 gram) gepelde tomaten
- 400 gram ricotta
- 2 handen Parmezaanse kaas
- 16 cannelloni- pijpjes
- Versgemalen zout en peper
- mespunt suiker
- Naar smaak olijfolie
Voor de bovenkant
- 2 handen Parmezaanse kaas
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Pel de knoflook en snij in dunne plakjes. Was de spinazie goed. Neem een braadslee waar alle cannellonipijpjes in passen.
-
Zet een grote pan op het vuur en doe er wat olijfolie, de helft van de boter, een van de fijngesneden teentjes knoflook, de basilicum en de geraspte nootmuskaat in. Laat de boter smelten en roer door elkaar. Voeg de spinazie toe en blijf omscheppen tot het geslonken is. Stop de spinazie, als alles geslonken is, in een grote kom en laat afkoelen.
-
Zet de pan terug op het vuur, doe er wat olijfolie, de andere teen knoflook, de oregano en de tomaten in. Vul een van de blikken van de tomaten met water en giet dat er ook bij. Laat het mengsel aan de kook komen, draai het vuur laag, doe er wat zout, peper en suiker bij en laat het 10 minuten sudderen.
-
Knijp het overtollige vocht uit de spinazie en laat dat in de kom zitten. Hak de spinazie fijn en stop terug in de kom. Voeg de ricotta en een handvol Parmezaanse kaas toe en roer goed door elkaar. Stop in een spuitzak en spuit het in de cannelloni (je kunt ook een boterhamzakje gebruiken waar je de punt van afgeknipt hebt). Vul de cannellonipijpjes helemaal (dus zonder dat er lucht in zit).
-
Schep de tomatensaus in de braadslee. Leg de cannelloni erop en duw ze goed in de saus.. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas. Besprenkel met wat olijfolie en zet 20 – 25 minuten in de oven of totdat ze goudbruin zijn en de saus borrelt.
4 Reacties
• Michelle op 21 February 2011 ∞
• Lisa op 22 February 2011 ∞
• Karoline op 5 March 2012 ∞
• Lisa op 9 March 2012 ∞