Home Page › Diner › Hoofdgerecht ›
Cannelloni met drie soorten kaas
Opgerolde pastarolletjes gevuld met tomatensaus, geitenkaas en mascarpone en een bovenlaag van Parmezaanse kaas. Half uurtje in de oven en klaar!
Cannelloni is niets meer dan opgerolde pasta. Het is erg makkelijk zelf te maken als je een pastamachine en keukenmachine hebt, maar je kunt ook kant-en-klare cannelloni kopen. Maak een pastasaus of gebruik pastasaus die je over hebt van bijvoorbeeld een spaghetti Bolognese. Ik heb voor het gemak bevroren sperziebonen gebruikt, omdat de cannelloni 30 minuten in de oven gaat hebben de sperziebonen genoeg tijd om te garen.
Probeer ook eens pasta met ham en kaas uit de oven, pastasalade met pesto of Mexicaanse enchiladas met kip.
Ingrediënten
Voor het pastadeeg
- 125 gram bloem
- 1 ei
- 1 eetlepel olijfolie
Voor de vulling
- Tomatensaus
- 30 gram mascarpone
- 30 gram zachte geitenkaas
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 75 gram sperziebonen
- 3 plakjes bacon
- 2 takjes, vers Rozemarijn
- Italiaanse kruiden naar smaak
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze & foto's
De cannelloni maken
-
Meng in een keukenmachine de bloem, de olie en het ei tot een kruimeldeeg (paar seconden). Je kunt dit ook met de hand doen. Maak dan een kuiltje in de bloem en schenk de olie en het ei erbij, kneed het dan tot een samenhangend deeg.
-
Vorm van het deeg een bal en pak dit in met plastic folie. Laat 20 minuten rusten in de koelkast.
-
Zet een grote kookpan met water op en breng aan de kook.
-
Bestuif een werkblad en een deegroller met bloem. Neem 1/3 van het deeg en rol het enigszins uit tot een langwerpig stuk. Haal dit door de wijdste stand op de pastamachine. Haal het deeg nu net zo lang door de pastamachine totdat je bij de een-na-laatste stand bent aangekomen. Leg het deeg op je werkblad.
-
Snijd eventuele randjes weg en haal vierkanten uit het deeg.
-
Zet een kom met koud water klaar.
-
Leg de plakjes deeg 2 minuten in kokend water. Haal ze er vervolgens uit met een schuimspaan en laat even in het koude water liggen. Haal vervolgens uit het water en dep droog in een theedoek. Leg de plakjes klaar in een flinke, ingevette ovenschaal.
-
Herhaal bovenstaande stappen totdat het deeg op is.
Cannelloni vullen
-
Neem een plakje deeg. Smeer er met een mes mascarpone op.
-
Snijd de rozemarijn in stukjes.
-
Strooi wat van de rozemarijn over de mascarpone. Bestrooi ook met Italiaanse kruiden.
-
Leg er een paar stukken geitenkaas op, doe dit naar smaak maar bedenk wel dat veel kaas de rolletjes zwaar maakt.
-
Schep 1,5 eetlepel tomatensaus erbij. Verdeel er wat sperziebonen over. Rol de cannelloni op en leg ze met de naad naar beneden in de ovenschaal. Doe dit met alle plakjes.
Cannelloni afmaken
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Scheur de plakjes bacon in reepjes en verdeel over de cannelloni.
-
Verdeel de overige tomatensaus en sperziebonen over de cannelloni.
-
Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen.
-
Bak de pasta 30 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi eventueel nog met wat extra verse rozemarijn.
Er zijn nog geen reacties.