Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Pilaurijst
Een heerlijke, zachte Indiase rijst.
Pilaurijst is een geurige, Indiase rijst die je goed kunt eten bij Indiase curry’s.
Probeer deze rijst eens bij Kip Korma, kip Tandoori of een Rogan Josh curry.
Ingrediënten
- 275 gram, bijvoorbeeld basmatirijst of jasmijnrijst rijst
- 50 gram boter
- 1 eetlepel olie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 6 kruidnagels
- 8 kardemompeulen
- 2 kaneelstokjes
- 1 theelepel tumeriek of kurkuma
- 570 ml water
- 25 gram rozijnen
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze & foto's
-
Snijd de ui en knoflook in stukjes.
-
Haal de zaadjes uit de kardemompeulen en plet ze met een vijzel of de achterkant van een lepel.
-
Smelt de boter in een steelpan.
-
Voeg de uien toe en bak ze voor 4 – 6 minuten totdat ze zacht zijn.
-
Voeg de knoflook, kruidnagels, cardamomzaadjes en kaneelstokjes toe. Roerbak voor 2 minuten.
-
Voeg de rijst en tumeriek toe. Roerbak voor een minuut.
-
Voeg het water en zout en peper toe. Roer door elkaar. Leg de deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes koken.
-
Haal de pan van het vuur en laat 10 minuten staan.
-
Was de rozijnen.
-
Verhit in een bakpan de olie en bak de rozijnen 2 minuten tot ze zacht zijn. Roer door de rijst.
één link van een andere site