Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Naan
Naan is een traditioneel Indiaas brood dat vaak wordt gegeten bij een curry.
Dip dit naanbrood eens in een heerlijke kip korma, een flink pittige Rogan Josh of in een Bombay curry.
Ingrediënten
Voor 4 broden
- 225 gram bloem
- 1 zakje, gedroogd (7 gram) gist
- 1 ei
- 60 gram yoghurt
- 50 ml melk
- 1 eetlepel, extra yoghurt
- 1 theelepel suiker
- 25 gram roomboter
- 4 theelepels sesamzaad
- 1 theelepel zout
Bereidingswijze & foto's
-
Roer in een kom de bloem, het zout, de suiker en de gedroogde gist door elkaar.
-
Verwarm de melk kort in de magnetron totdat het handwarm is. Roer de yoghurt erdoorheen.
-
Smelt de boter.
-
Schenk het melkmengsel bij het bloemmengsel. Roer met een houten lepel door elkaar.
-
Meng de gesmolten boter door het bloemmengsel.
-
Klop het ei los en voeg toe aan het deeg.
-
Kneed het deeg tot een soepel geheel. Leg het in een kom en bedek met een theedoek. Zet het deeg op een warme plaats en laat een uur rijzen.
-
Verdeel het deeg in 4 stukken.
-
Verwarm de oven voor op 230 C.
-
Kneed de stukken een voor een in de vorm van een druppel. Maak ze ongeveer 1 cm dik.
-
Beleg een bakplaat met bakpapier en leg de broden erop. Smeer de broden in met de overige yoghurt.
-
Besprenkel de broden met sesamzaadjes.
-
Bak de broden 10 minuten in de oven of totdat ze goudbruin zijn.
2 Reacties
• Annouschka op 8 June 2010 ∞
• Lisa op 8 June 2010 ∞