Naan

Naan is een traditioneel Indiaas brood dat vaak wordt gegeten bij een curry.

Dip dit naanbrood eens in een heerlijke kip korma, een flink pittige Rogan Josh of in een Bombay curry.

DSC_0547

indiaas brood naan naanbrood
Naan
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal

Ingrediënten

Voor 4 broden

  • 225 gram bloem
  • 1 zakje, gedroogd (7 gram) gist
  • 1 ei
  • 60 gram yoghurt
  • 50 ml melk
  • 1 eetlepel, extra yoghurt
  • 1 theelepel suiker
  • 25 gram roomboter
  • 4 theelepels sesamzaad
  • 1 theelepel zout

Bereidingswijze & foto's

  1. Roer in een kom de bloem, het zout, de suiker en de gedroogde gist door elkaar.

  2. Verwarm de melk kort in de magnetron totdat het handwarm is. Roer de yoghurt erdoorheen.

  3. Smelt de boter.

  4. Schenk het melkmengsel bij het bloemmengsel. Roer met een houten lepel door elkaar.

  5. Meng de gesmolten boter door het bloemmengsel.

  6. Klop het ei los en voeg toe aan het deeg.

  7. Kneed het deeg tot een soepel geheel. Leg het in een kom en bedek met een theedoek. Zet het deeg op een warme plaats en laat een uur rijzen. DSC_0440

  8. Verdeel het deeg in 4 stukken.

  9. Verwarm de oven voor op 230 C.

  10. Kneed de stukken een voor een in de vorm van een druppel. Maak ze ongeveer 1 cm dik. DSC_0447

  11. Beleg een bakplaat met bakpapier en leg de broden erop. Smeer de broden in met de overige yoghurt. DSC_0451

  12. Besprenkel de broden met sesamzaadjes. DSC_0455 DSC_0456

  13. Bak de broden 10 minuten in de oven of totdat ze goudbruin zijn.

naan

2 Reacties

  1. Hallo daar, bij toeval op jullie site terecht gekomen en direct verkocht. Heb het naan brood geprobeerd en is super makkelijk te maken en echt lekker. Groetjes Annouschka

    Annouschka op 8 June 2010

  2. Ha Annouschka, hartstikke leuk om te horen! Veel groeten, Lisa

    Lisa op 8 June 2010

Reactie achterlaten