Curry: Madras met rundvlees

Een heerlijke, pittige curry. Curry Madras kun je ook met kip maken of maak 'm vegetarisch door champignons of tofu toe te voegen.

Wil je een minder pittige curry? Haal dan de zaadjes uit de verse rode peper en laat het chilipoeder weg. Serveer dit gerecht bijvoorbeeld met witte rijst of een Naanbrood.

Benieuwd naar meerdere Indiase gerechten? Probeer dan ook eens een Rogan Josh, Murghi Jhal Frezi of kerrierijst met kokos.

curry madras rijst rijstgerechten rundvlees curry
Curry: Madras met rundvlees
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
4 - 5 personen

Ingrediënten

  • 350 gram bieflappen
  • 2 uien
  • 2,5 cm gemberwortel
  • 7 teentjes knoflook
  • 5 gedroogde rode chillies
  • 1 verse rode peper
  • 1 van 400 gram blik stukjes tomaat
  • 4 theelepels gemalen komijnzaad
  • 1,5 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1,5 theelepel kurkuma of tumeriek
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel garam masala
  • 5 eetlepels olijfolie of wokolie
  • 180 ml water
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze & foto's

  1. Schil de gember en rasp hem fijn.

  2. Snijd de uien in stukjes.

  3. Snijd vier teentjes knoflook in kleine stukjes of haal ze door de knoflookpers.

  4. Snijd de gedroogde rode pepers fijn.

  5. Verwarm de helft van de olie in een braadpan of wokpan. Voeg de uien, gedroogde pepers, gember en knoflook toe. Roerbak het geheel voor 5 – 7 minuten op een middelhoog vuur.

  6. Haal het uienmengsel uit de pan en zet het apart. 3391660087_25b83992e6

  7. Snijd de overige knoflook en de verse rode peper in kleine stukjes. Snijd de pitjes niet weg.

  8. Snijd het rundvlees in stukken van ongeveer 2 cm. 3391662183_927dc13dbd

  9. Verwarm de overige olie in de pan. Voeg de knoflook en de verse rode peper toe en roerbak voor 2 minuten.

  10. Voeg het halve blik met de stukjes tomaat toe. Roer en laat 2 minuten zachtjes sudderen.

  11. Voeg het komijnzaad, het korianderzaad, het chilipoeder en de kurkuma (tumeriek) toe. 3391661147_4945255998

  12. Zet het vuur laag en roer voor 5 minuten totdat de tomaat de smaken van de kruiden heeft overgenomen.

  13. Voeg nu het rundvlees toe. Laat weer 5 minuten bakken totdat het vlees bruin is aan de buitenkant. 3391661465_eb817b3be6

  14. Voeg het water toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten met een deksel op de pan sudderen. Roer na een kwartier het mengsel even om.

  15. Neem het uimengsel van het begin en stop het samen met de rest van de tomaten in de keukenmachine. Je kunt dit ook met een staafmixer doen. Een alternatief is ook nog het uimengsel fijn stampen met een vijzel en daarna al roerend met een garde de tomaten toevoegen. 3392484482_d229859da2 3391674339_098f717085 3391674609_05c5019179

  16. Voeg dit mengsel toe aan het rundvlees. Roer door elkaar. Voeg zout en peper toe en laat het geheel nog 20 minuten zachtjes sudderen met de deksel op de pan.

  17. Voeg de garam masala toe en roer door elkaar. Serveer met rijst.

3391674879_1000ba253c

3 Reacties

  1. Wat een geweldige site. Ik heb al diverse recepten met heel succes gemaakt. Maar bij dit recept vraag ik me af wat ik met de verse peper moet doen. Deze staat niet in het stappenplan

    Marco

    Marco op 4 March 2010

  2. Hartstikke leuk om te horen. Ik ben de verse peper inderdaad vergeten toe te voegen bij de instructies. Je moet hem samen met de knoflook bakken bij stap 9. Ik heb het recept aangepast. Bedankt voor je reactie!

    Lisa op 4 March 2010

  3. Ik heb dit gemaakt voor een etentje op mijn werk, viel zeer goed in de smaak.

    Groetjes Thea

    Thea op 17 December 2010

Reactie achterlaten