Amandelspijs

Maak je eigen amandelspijs!

Kant-en-klaar amandelspijs is erg duur en eigenlijk is het echt ontzettend simpel om het zelf te maken. Het enige wat je nodig hebt, is gemalen amandelen. In Duitse en Engelse supermarkten kun je gemalen amandelen in zakjes kopen, maar je kunt ook zelf (gepelde) amandelen vermalen. Ik heb eiwitpoeder gebruikt om het mengsel te binden, om het gevaar van rauw eiwit te mijden. Als je de spijs meteen verwerkt, zou ik wel rauw ei gebruiken. Voor gevulde koeken of kerstbrood met spijs gaat de spijs toch nog de oven in. De spijs is het lekkerst als je het enkele weken in de koelkast laat liggen. Gebruik dit amandelspijs eens om zelf gevulde koeken te maken.

Pastry, Ragout, soep - 061

Amandelspijs
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
450 gram

Ingrediënten

  • 200 gram gemalen amandelen
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1/2 Citroen

Bereidingswijze & foto's

  1. Rasp de schil van de citroen.

  2. Klop het ei los.

  3. Meng de gemalen amandelen met de suiker. Pastry, Ragout, soep - 064

  4. Roer het ei (of het eiwitpoedermengsel) en de geraspte schil van de citroen erdoorheen. Pastry, Ragout, soep - 089

  5. Leg in een plastic zak in de koelkast en laat een paar weken liggen.

Amandelspijs

5 Reacties

  1. Lijkt me heerlijk, ik zou het graag maken met eiwitpoeder. Kun je mij het merk noemen en vertellen waar ik het kan kopen? Alvast bedankt

    Pauline op 1 November 2010

  2. Hoi Pauline, Ik koop het meestal in Engeland. Je kunt het ook krijgen bij deze website: http://www.deleukstetaartensho.....ts_id=1609 Veel groeten en succes! Lisa

    Lisa op 1 November 2010

  3. amandelmeel (fijngemalen amandelen) kun je vaak ook kopen bij reformwinkels

    Es* op 4 February 2012

  4. o ja als je de suiker vervangt door 200 gram blanke rozijnen (minder, wat ik doe) en die maalt met de amandelen mee en ei vervangt door 6-8 eetlepels water dan heb je suikervrije amandelspijs

    Es* op 4 February 2012

  5. Hoi Es, wat een goede tips! Heel erg bedankt. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 4 February 2012

Reactie achterlaten