Home Page › Kooktips ›
Amandelspijs
Maak je eigen amandelspijs!
Kant-en-klaar amandelspijs is erg duur en eigenlijk is het echt ontzettend simpel om het zelf te maken. Het enige wat je nodig hebt, is gemalen amandelen. In Duitse en Engelse supermarkten kun je gemalen amandelen in zakjes kopen, maar je kunt ook zelf (gepelde) amandelen vermalen. Ik heb eiwitpoeder gebruikt om het mengsel te binden, om het gevaar van rauw eiwit te mijden. Als je de spijs meteen verwerkt, zou ik wel rauw ei gebruiken. Voor gevulde koeken of kerstbrood met spijs gaat de spijs toch nog de oven in. De spijs is het lekkerst als je het enkele weken in de koelkast laat liggen. Gebruik dit amandelspijs eens om zelf gevulde koeken te maken.
Ingrediënten
- 200 gram gemalen amandelen
- 200 gram kristalsuiker
- 1 ei
- 1/2 Citroen
5 Reacties
• Pauline op 1 November 2010 ∞
• Lisa op 1 November 2010 ∞
• Es* op 4 February 2012 ∞
• Es* op 4 February 2012 ∞
• Lisa op 4 February 2012 ∞