Romige kippensoep

Een lekkere romige kippensoep met geroosterde groenten.

Voor deze soep maak je eerst een roux en daarna voeg je de soepingrediënten toe. Liever een heldere soep? Probeer dan eens dit recept voor kippensoep. Kijk voor andere lekkere soeprecepten eens bij deze oosterse maaltijdsoep, deze knoflooksoep of probeer deze Pho eens.

geroosterde groente romige kippensoep
Romige kippensoep
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
4 personen

Ingrediënten

  • 2 winterpenen
  • 250 gram gebraden kip
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Versgemalen zout en peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 40 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 1 liter kippenbouillon
  • 100 ml kookroom

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortel, pel de ui en was de paprika. Hak ze in stukjes. Beleg een bakplaat met bakpapier en verdeel de wortel, paprika en ui eroverheen. Pers de knoflook uit en meng met de olijfolie, het zout en de peper. Besprenkel het geheel met de olijfolie en rooster 15 – 20 minuten in de oven of totdat het bruin begint te worden. Kippensoep - 002

  2. Smelt de boter in een soeppan. Voeg de bloem toe en klop goed door elkaar. Voeg nou beetje bij beetje de bouillon toe terwijl je goed blijft kloppen met een garde. Laat het mengsel op laag vuur staan. Kippensoep - 005 Kippensoep - 007 Kippensoep - 008 Kippensoep - 010 Kippensoep - 012

  3. Hak de groente fijn samen met de gebraden kip. Voeg toe aan het bouillonmengsel. Kippensoep - 013 Kippensoep - 018

  4. Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Roer de kookroom erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Laat nog even goed heet worden en schep de soep dan in kommen. Kippensoep - 020 Kippensoep - 016

Kippensoep - 030

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten