Home Page › Soep ›
Romige kippensoep
Een lekkere romige kippensoep met geroosterde groenten.
Voor deze soep maak je eerst een roux en daarna voeg je de soepingrediënten toe. Liever een heldere soep? Probeer dan eens dit recept voor kippensoep. Kijk voor andere lekkere soeprecepten eens bij deze oosterse maaltijdsoep, deze knoflooksoep of probeer deze Pho eens.
Ingrediënten
- 2 winterpenen
- 250 gram gebraden kip
- 1 groene paprika
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- Versgemalen zout en peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 40 gram bloem
- 50 gram boter
- 1 liter kippenbouillon
- 100 ml kookroom
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortel, pel de ui en was de paprika. Hak ze in stukjes. Beleg een bakplaat met bakpapier en verdeel de wortel, paprika en ui eroverheen. Pers de knoflook uit en meng met de olijfolie, het zout en de peper. Besprenkel het geheel met de olijfolie en rooster 15 – 20 minuten in de oven of totdat het bruin begint te worden.
-
Smelt de boter in een soeppan. Voeg de bloem toe en klop goed door elkaar. Voeg nou beetje bij beetje de bouillon toe terwijl je goed blijft kloppen met een garde. Laat het mengsel op laag vuur staan.
-
Hak de groente fijn samen met de gebraden kip. Voeg toe aan het bouillonmengsel.
-
Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Roer de kookroom erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Laat nog even goed heet worden en schep de soep dan in kommen.
Er zijn nog geen reacties.