Geroosterde uiensoep

Een lekkere soep van geroosterde uien en knoflook.

Door het roosteren, krijgen de uien en de knoflook nog meer smaak. Heerlijk in deze soep! Probeer ook eens schorsenerensoep met knoflook, kruidige wortelsoep of Franse uiensoep.

geroosterde uiensoep soep met uien
Geroosterde uiensoep
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
2 - 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram uien (5 stuks)
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 800 ml runderbouillon
  • 1 laurierblad
  • 60 ml rode wijn
  • Versgemalen peper en zout
  • Optioneel, voor het serveren Parmezaanse kaas

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Beleg een bakplaat met bakpapier.

  2. Pel de uien en snij ze in vieren. Verdeel ze over de bakplaat en besprenkel met een eetlepel olijfolie. Leg de knoflookteentjes naast de uien op de bakplaat. Zet ze in de oven voor 1 uur, draai ze halverwege. Haal ze uit de oven. Stop de uien in een soeppan. Knijp de knoflookteentjes uit hun schil in de pan. Uiensoep - 003 Uiensoep - 004 Uiensoep - 008

  3. Zet de pan op het vuur en roerbak voor 1 minuut. Giet dan de bouillon en de rode wijn erbij. Voeg het laurierblad toe. Uiensoep - 010 Uiensoep - 012 Uiensoep - 014

  4. Breng de soep aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Haal het laurierblad uit de soep en pureer de soep met een staafmixer. Serveer met Parmezaanse kaas. Uiensoep - 016 Uiensoep - 018

Uiensoep - 030

5 Reacties

  1. Ziet er heerlijk uit. Maar moet de laurierblad mee worden gepureerd?

    Misschien is dat een keuken communicatie verschil tussen vrouwen en mannen. Had ik laatst ook een discussie over met mijn vriendin tijdens het koken =D

    Chris op 4 October 2010

  2. Haha, ehm, nee, het laurierblad moet uit de soep worden gehaald. Goed dat je het zegt, ik pas het meteen even aan :).

    Lisa op 4 October 2010

  3. Hoi Arjan en Lisa,

    Echt een heerlijke soep,een aanrader! Groetjes Thea

    Thea op 15 October 2010

  4. Vandaag deze geroosterde uiensoep gemaakt. Smaakt goed!

    Lilian op 17 September 2011

  5. Hartstikke leuk om te horen, Lilian. Bedankt voor je reactie!

    Lisa op 17 September 2011

Reactie achterlaten