Home Page › Soep ›
Geroosterde uiensoep
Een lekkere soep van geroosterde uien en knoflook.
Door het roosteren, krijgen de uien en de knoflook nog meer smaak. Heerlijk in deze soep! Probeer ook eens schorsenerensoep met knoflook, kruidige wortelsoep of Franse uiensoep.
Ingrediënten
- 600 gram uien (5 stuks)
- 6 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 800 ml runderbouillon
- 1 laurierblad
- 60 ml rode wijn
- Versgemalen peper en zout
- Optioneel, voor het serveren Parmezaanse kaas
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Beleg een bakplaat met bakpapier.
-
Pel de uien en snij ze in vieren. Verdeel ze over de bakplaat en besprenkel met een eetlepel olijfolie. Leg de knoflookteentjes naast de uien op de bakplaat. Zet ze in de oven voor 1 uur, draai ze halverwege. Haal ze uit de oven. Stop de uien in een soeppan. Knijp de knoflookteentjes uit hun schil in de pan.
-
Zet de pan op het vuur en roerbak voor 1 minuut. Giet dan de bouillon en de rode wijn erbij. Voeg het laurierblad toe.
-
Breng de soep aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Haal het laurierblad uit de soep en pureer de soep met een staafmixer. Serveer met Parmezaanse kaas.
5 Reacties
• Chris op 4 October 2010 ∞
• Lisa op 4 October 2010 ∞
• Thea op 15 October 2010 ∞
• Lilian op 17 September 2011 ∞
• Lisa op 17 September 2011 ∞