Yorkshire puddings

Yorkshire puddings komen oorspronkelijk uit Yorkshire, Engeland. Ze worden geserveerd met jus.

Je hebt ook zoete varianten van Yorkshire puddings, waarbij het gerecht daadwerkelijk als pudding gegeten wordt. Je kunt een muffinvorm gebruiken om ze te maken, maar je kunt ook een speciale Yorkshire puddingvorm gebruiken.

Probeer ook eens toad in the hole, een Engels ontbijt of gebraden kip met groenten.

engels bijgerecht sunday roast yorkshire puddings
Yorkshire puddings
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
12 stuks

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 115 gram bloem
  • 285 ml melk
  • 12 eetlepels Zonnebloemolie

Bereidingswijze & foto's

  1. Klop de eieren los met de bloem en de melk, klop tot een samenhangend beslag. Schenk het in een maatbeker en laat 30 minuten rusten. Roast dinner - 003

  2. Verwarm de oven voor op de hoogste temperatuur terwijl de muffinvorm erin staat.

  3. Haal, als de oven voorverwarmd is, de muffinvorm uit de oven en giet in elk vakje een eetlepel olie. Zet de vorm terug in de oven voor 5 minuten zodat de olie gloeiend heet kan worden.

  4. Haal de muffinvorm uit de oven en werk snel. Verdeel het beslag over de vorm en zet hem snel weer terug in de oven. Roast dinner - 076

  5. Laat de puddings minstens 15 minuten bakken, open de oven niet (dan zakken ze in).

  6. Haal uit de oven en serveer zo snel mogelijk met een stuk vlees en jus.

Roast dinner - 096

7 Reacties

  1. Thank you for sharing the recipe and fabulous food photos. My kind neighbor is a great fan of Yorkshire pudding. Will try it out just for them!

    pixen op 14 September 2009

  2. I have always stayed away from making my own Yorkshire puddings. You have just made it look so easy that I no longer have an excuse!!!

    nina op 14 September 2009

  3. Goed alternatief voor de zonnebloemolie is de braadjus van het begleidende vlees

    Rien Heemskerk op 24 September 2009

  4. Thanks for the recipe Yorkshire puddings, but how hot is the oven supposed to be? Thanking you in advance for your information, Gerrie Roozeboom.

    gerrie roozeboom op 28 October 2010

  5. Hoi Gerrie, Je moet de oven op de hoogste stand voorverwarmen. Bij de meeste ovens is dat 250 graden (250 degrees). Veel succes!

    Lisa op 28 October 2010

  6. Hoi, kan je de Yorkshire puddings ook klaar maken en op een later tijdstip opnieuw warm maken? groetjes

    Marie-Louise op 12 June 2011

  7. Hoi Marie-Louise, Het kan vast wel, maar het is denk ik een stuk minder lekker dan verse Yorkshire puddings. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 13 June 2011

Reactie achterlaten