Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Yorkshire puddings
Yorkshire puddings komen oorspronkelijk uit Yorkshire, Engeland. Ze worden geserveerd met jus.
Je hebt ook zoete varianten van Yorkshire puddings, waarbij het gerecht daadwerkelijk als pudding gegeten wordt. Je kunt een muffinvorm gebruiken om ze te maken, maar je kunt ook een speciale Yorkshire puddingvorm gebruiken.
Probeer ook eens toad in the hole, een Engels ontbijt of gebraden kip met groenten.
Ingrediënten
- 3 eieren
- 115 gram bloem
- 285 ml melk
- 12 eetlepels Zonnebloemolie
Bereidingswijze & foto's
-
Klop de eieren los met de bloem en de melk, klop tot een samenhangend beslag. Schenk het in een maatbeker en laat 30 minuten rusten.
-
Verwarm de oven voor op de hoogste temperatuur terwijl de muffinvorm erin staat.
-
Haal, als de oven voorverwarmd is, de muffinvorm uit de oven en giet in elk vakje een eetlepel olie. Zet de vorm terug in de oven voor 5 minuten zodat de olie gloeiend heet kan worden.
-
Haal de muffinvorm uit de oven en werk snel. Verdeel het beslag over de vorm en zet hem snel weer terug in de oven.
-
Laat de puddings minstens 15 minuten bakken, open de oven niet (dan zakken ze in).
-
Haal uit de oven en serveer zo snel mogelijk met een stuk vlees en jus.
7 Reacties
• pixen op 14 September 2009 ∞
• nina op 14 September 2009 ∞
• Rien Heemskerk op 24 September 2009 ∞
• gerrie roozeboom op 28 October 2010 ∞
• Lisa op 28 October 2010 ∞
• Marie-Louise op 12 June 2011 ∞
• Lisa op 13 June 2011 ∞