Pastinaakchips

Pastinaakchips uit de oven.

Weer eens iets anders om te knabbelen. Als je liever aardappels gebruikt, kan dat natuurlijk ook. Zorg ervoor dat je de plakjes dun snijdt, anders worden ze niet krokant. Om dezelfde reden is het belangrijk om ze niet over elkaar neer te leggen in de oven, zorg dat je één laag per keer bakt.

Probeer ook eens kaasstengels, gekarameliseerde uiendip of kaaskoekjes.

Pastinaakchips
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
2 - 3 personen

Ingrediënten

  • 3 pastinaken
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • naar smaak zout en peper

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Beleg een bakplaat met bakpapier.

  2. Rasp de schil van de pastinaken. Snij de pastinaken vervolgens in dunne plakjes (met een mesje of met een mandoline). Pastinaakchips - 01 Pastinaakchips - 02 Pastinaakchips - 03

  3. Stop de plakjes in een kom en voeg de olijfolie, paprikapoeder en het zout en peper toe. Pastinaakchips - 06

  4. Verdeel de plakjes in één laag over de bakplaat. Zet in de oven en bak ze 25 – 30 minuten. Haal ze uit de oven en laat even afkoelen. Leg het bakpapier vervolgens op een rooster en laat helemaal afkoelen. Pastinaakchips - 07 Pastinaakchips - 09

Pastinaakchips - 16

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten