Home Page › Hapjes ›
Kaasstengels
Bladerdeegstengels met kaas, een lekker makkelijk hapje!
Dit zijn makkelijke hapjes voor een feestje. Neem een lekkere kaas voor dit recept. Probeer ook eens krokante kipstukjes uit de oven, crackers van Parmezaanse kaas of kaaskoekjes.
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg
- 125 gram belegen kaas
- 1 ei
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 220°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
-
Rasp de kaas en verdeel over een bord.
-
Snij de plakjes bladerdeeg ieder in 4 repen.
-
Klop het ei los in een kommetje en haal de repen bladerdeeg er een voor een doorheen. Leg ze op het bord met de kaas en draai ze om zodat aan allebei de kanten wat kaas plakt. Draai de repen in een ‘twist’ en leg ze op de bakplaat (met enige afstand tussen de repen).
-
Bak ze 5 – 10 minuten in de voorverwarmde oven of totdat ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster en serveer ze dezelfde dag nog.

3 Reacties
• Jelkje op 20 October 2011 ∞
• Lisa op 21 October 2011 ∞
• Janna op 20 May 2013 ∞