Kaasstengels

Bladerdeegstengels met kaas, een lekker makkelijk hapje!

Dit zijn makkelijke hapjes voor een feestje. Neem een lekkere kaas voor dit recept. Probeer ook eens krokante kipstukjes uit de oven, crackers van Parmezaanse kaas of kaaskoekjes.

kaasstengels
Kaasstengels
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
16 stuks

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 125 gram belegen kaas
  • 1 ei

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.

  2. Rasp de kaas en verdeel over een bord. Kaasstengels - 003

  3. Snij de plakjes bladerdeeg ieder in 4 repen. Kaasstengels - 001

  4. Klop het ei los in een kommetje en haal de repen bladerdeeg er een voor een doorheen. Leg ze op het bord met de kaas en draai ze om zodat aan allebei de kanten wat kaas plakt. Draai de repen in een ‘twist’ en leg ze op de bakplaat (met enige afstand tussen de repen). Kaasstengels - 005 Kaasstengels - 006

  5. Bak ze 5 – 10 minuten in de voorverwarmde oven of totdat ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster en serveer ze dezelfde dag nog. Kaasstengels - 011 Kaasstengels - 012

Kaasstengels - 034

3 Reacties

  1. Oh die ga ik zeker ook eens proberen! Ik maak heel vaak een variant hierop: dezelfde reepjes bladerdeeg (ook met ei besmeren) bestrooien met klein gesneden salami (gewoon het broodbeleg), nog een reepje bladerdeeg eroverheen, twisten, peper en zout erover en dan in de oven.

    Jelkje op 20 October 2011

  2. Oeh Jelkje, dat klinkt ook erg lekker! Gaan wij ook eens proberen. Bedankt voor je reactie!

    Lisa op 21 October 2011

  3. Ik heb ze net gemaakt voor een feestje van vanmiddag. Ik heb ze ook met geitenkaas ook gemaakt, erg lekker! Ik had alleen plakjes gewone kaas dus die heb ik in reepjes gesneden. Twist wat moeilijker, maar het uiteindelijke resultaat is hetzelfde. Errrg lekker!! Ik scoor hier vast punten mee bij de familie hahaha.

    Groetjes Janna

    Janna op 20 May 2013

Reactie achterlaten