Home Page › Hapjes ›
Gevulde eieren á la Carolien
Heerlijke gevulde eieren met ui!
Deze gevulde eieren hebben we laatst gegeten op een verjaardag van Maaike. Het is het recept van Carolien en heel erg lekker! De verhouding weet ik niet precies, maar ik geloof dat het een beetje op gevoel gaat. Wij vonden ze zo in ieder geval erg geslaagd. Proef de vulling en kijk zelf of je meer zout, peper etc. wil toevoegen.
Probeer ook eens hartige soesjes met zalmvulling, zalmsalade of deze gevulde eieren.
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 4 eieren
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 theelepels ketchup
- Snufje chilipoeder
- 1 theelepel gehakte bieslook
- Naar smaak zout en peper
- Om te serveren paprikapoeder
Bereidingswijze & foto's
-
Leg de eieren in een pan met water. Breng aan de kook en laat 7 minuten koken. Giet de eieren af en zet ze in koud water. Pel de ui en snij in hele kleine stukjes.
-
Pel de eieren als ze goed afgekoeld zijn. Haal de eidooiers uit de eieren en stop in een kom.
-
Prak de eidooiers met een vork en voeg de mayonaise, ui, ketchup, chilipoeder, bieslook, zout en peper toe.
-
Leg de halve eieren op een schaal en vul elk ei met het eidooiermengsel. Bestrooi met paprikapoeder en zet in de koelkast om goed koud te worden.
2 Reacties
• anita op 3 September 2011 ∞
• Lisa op 9 September 2011 ∞